Nieuws

Druk bezochte nieuwjaarsreceptie VSCO'61

zondag 06 januari 2013

In een goed gevulde kantine op sportpark De Heughte hield VSCO’61 vrijdagavond 4 januari 2013 haar traditionele nieuwjaarsreceptie. Zo’n 150 belangstellenden hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt elkaar het allerbeste toe te wensen voor het jaar 2013.

In zijn functie van voorzitter van VSCO’61 sprak Ben Schreurs zijn eerste nieuwjaarstoespraak uit. Hij blikte terug op een aantal belangrijke gebeurtenissen in 2012, zowel landelijk als wereldwijd. De voorzitter blikte ook met de aanwezigen terug op de gebeurtenissen van 2012 binnen de vereniging en gaf eveneens aan welke plannen er voor 2013 in de steigers staan. Hij deed dit aan de hand van een citaat van de Nederlandse dichter Willem Bilderdijk: “In het verleden ligt het heden, in het nu wat worden zal”. Met andere woorden: Het in het verleden gevoerde beleid bepalen het huidige beeld van VSCO’61. En het beleid van en besluiten in 2013 bepalen het imago van VSCO’61 voor de toekomst. Eén van de belangrijkste speerpunten voor 2013 is de aanleg van een kunstgrasveld op het hoofdveld. Als de gemeenteraad op 31 januari 2013 haar goedkeuring geeft kan het kunstgrasveld met ingang van het seizoen 2013/2014 in gebruik genomen worden. Als alles volgens planning verloopt zal dat plaatsvinden op dinsdagavond 6 augustus 2013 in de openingswedstrijd van het BET: VSCO’61 – WHC.

Na de nieuwjaarstoespraak werden er nog een aantal leden gehuldigd. Dit jaar waren er vier jubilarissen met een 25-jarig lidmaatschap: Jaap Jan Schoonhoven, Henk Stoel, Gerjan Kroes en Lennert van Dorp. Na de felicitaties en een dankwoord voor jarenlang trouw lidmaatschap en bewezen diensten werden de jubilarissen in de bloemetjes gezet en kregen ze het bijbehorende speldje uitgereikt.

In 2012 was er nog een mijlpaal gepasseerd om aandacht aan te schenken. Op 26 oktober 2012 werd namelijk het 700e lid ingeschreven. Inge Spijkerboer, 14 jaar en spelend in VSCO’61 MB1 was degene die dat magische getal compleet heeft gemaakt. Ook zij werd gefeliciteerd en een plezierige en succesvolle voetbalcarrière toegewenst. Inge kreeg een boeket bloemen en een cadeaubon overhandigd.

Na het officiële gedeelte was er nog volop gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje met elkaar van gedachten te wisselen. Rond de klok van half 11 kwam er een einde aan deze gezellige bijeenkomst.

Klik hier voor de nieuwjaarstoespraak van de voorzitter.