Nieuws

Geslaagde Wintersportdag 2013

dinsdag 08 januari 2013

Zaterdag vond de traditionele wintersportdag van VSCO’61 plaats. Ondanks de vele regen van afgelopen weken en het grijze weer waren de velden goed bespeelbaar en dus kon het voetbaltoernooi doorgang vinden.

De seniorenelftallen, de dames en de A-jeugd van VSCO’61 hebben fanatiek als altijd een leuk voetbaltoernooi gespeeld. De wedstrijden begonnen om 13.00 uur. Tussen het voetballen door viel er door de deelnemende elftallen punten te verdienen door het invullen van een quiz met 15 vragen en door een kampioenschap erwtensoep eten voor de leiders van de elftallen. Bij het laatste ging het er om welke leider het snelst een halve liter erwtensoep op kon eten.

Tussendoor was het gezellig op het sportpark en werd er door de deelnemers en toeschouwers genoten van onder meer vis, erwtensoep en chocomel. Dit werd buiten verkocht vanuit een verkoopstand die door het personeel van de kantine ingericht was.

Rond 16.00 uur werden de finalewedstrijden gespeeld. De finale ging tussen VSCO’61 A1 en VSCO’61 2. Uiteindelijk heeft de A1-jeugd de toernooiwinst opgeëist. De strijd om de derde plaats ging tussen VSCO’61 5 en VSCO’61 7. Het vijfde elftal heeft deze wedstrijd gewonnen.

Zo is er ook dit jaar sprake van een enigszins verassende toernooiuitslag. Hieruit blijkt maar weer dat er, door de punten die te verdienen zijn met de quiz en het erwtensoep eten, voldoende kansen zijn voor alle deelnemers om het toernooi te winnen. De quiz is overigens gewonnen door VSCO’61 9. Ze hadden 10 van de 15 vragen goed beantwoord. Het erwtensoep eten is gewonnen door Theo van Pijkeren van VSCO’61 2.

Na de prijsuitreiking om 17.00 uur heeft de supportersvereniging met het Rad van Avontuur mooie prijzen verloot. De dag werd besloten met een gezellige avond onder de Nederlandstalige klanken van Nathanaël Bos.

De toernooicommissie kijkt terug op een geslaagde en gezellige dag en bedankt eenieder die bij deze dag betrokken is geweest voor de bijdrage en inzet.

De foto’s zijn gemaakt door clubfotograaf Dries van Dijk.