Nieuws

Benefiet Marco Bakker (VSCO'61 9) voor Oeganda

vrijdag 11 januari 2013

Marco Bakker, speler van het negende elftal van VSCO’61, staat op 24 mei aan de start van de halve marathon in Noord-Oeganda. De Elburger wil met zoveel mogelijk sponsorgeld naar het Afrikaanse land afreizen en verzorgt daarom op zaterdagavond 26 januari een benefietconcert in ‘t Huiken. “De opbrengst van dit concert komt volledig ten goede aan Compassion, die daar rechtstreeks hulp biedt aan kinderen om ze van extreme armoede te bevrijden”, legt Bakker uit.

Bakker stapt in mei niet alleen in het vliegtuig. Samen met ruim honderd andere mannen van de christelijke mannenbeweging ‘De 4e Musketier’ hopen ze een enorm bedrag bij elkaar te brengen voor de kinderen aldaar. “Het streven is om per persoon met minimaal 10.000 euro aan de start te verschijnen”, zegt Bakker, die inmiddels € 8105,- op de teller heeft staan. “De mensen wonen in een gebied waar Joseph Koney jarenlang heeft geheerst met zijn rebellenleger en 30.000 kinderen heeft ontvoerd om te dienen als kindsoldaat of seksslavin. Wij rennen dit gebied in voor hoop en gerechtigheid, over de route waar duizenden mensen zijn gevlucht.”

Benefiet
Samen met zijn zusje is Bakker momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor het benefietconcert. “We willen echt iets moois neerzetten”, zegt hij stellig. “De kinderen daar verdienen een toekomst.” Het concert begint om 20.00 uur en muzikale medewerking wordt verleend door The Psalmproject en DEW (Frank en Marlou van Essen & Band). Kaarten zijn verkrijgbaar bij ‘t Anker in Elburg, Makelaardij Van der Linde in Oostendorp, Marsman in ‘t Harde en De Medeklinker in Oldebroek.

Artikel en foto overgenomen van www.deweekkrant.nl.