Nieuws

VSCO'61 verliest van Urk

zaterdag 19 januari 2013

Nu Koning Winter Nederland in haar greep heeft en daarmee roet gooit in de herstart van de competitie, heeft VSCO’61 een oefenduel gespeeld op Urk tegen de plaatselijke trots. Op een mooi bespeelbaar kunstgrasveld weet VSCO’61 de eerste helft prima partij te geven, maar de tweede helft gaat het kopje onder.

Ondanks dat eersteklasser Urk de betere ploeg is, weet VSCO’61 al in de negende minuut op 0-1 te komen via Sander Vis na een snel uitgevoerde aanval. VSCO’61 kan hiervan niet lang genieten, want drie minuten later tikt verdediger Edward Hulleman de bal in eigen doel. Het blijft tot de rust 1-1. Helaas voor VSCO’61 raakt doelman Arjan Ten Klooster in de slotfase van de eerste helft geblesseerd en moet met een diepe vleeswond na rust achterblijven in de kleedkamer om vervolgens zich onder doktersbehandeling te stellen.

De tweede helft breekt al snel het gebrek aan ritme en conditionele achterstand op ten opzichte van Urk dat wekelijks door kan trainen op het kunstgrasveld. Binnen tien minuten wordt het 3-1. Hierna krijgt eerst Sander Vis oog in oog met de doelman de kans om wat terug te doen, maar hij schiet op de doelman. Uit de toegekende hoekschop wordt een doelpunt van Wim de Vries afgekeurd. Na bijna 60 minuten te hebben gespeeld scoort Bert van ‘t Hof met een prachtig schot de 3-2.

Hierna weet Urk uit te lopen naar een uiteindelijke 7-2 overwinning. Trainer Marcel Boelens maakt, mede door de vele afwezigen, dankbaar gebruik van deze wedstrijd om vier jeugdspelers hun eerste speelminuten te geven in het eerste elftal.