Nieuws

Gemeentelijke derby OWIOS-VSCO’61

donderdag 28 februari 2013

Alles wijst erop dat komende zaterdag de competitie weer in volle hevigheid kan losbarsten. Voor VSCO’61 betekent dit de uitwedstrijd tegen buurman OWIOS. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J.A.M. Everlo uit Hengelo.

De winterstop dit seizoen heeft langer geduurd dan de zomerstop! Maar liefst drie maanden heeft VSCO´61 geen competitiewedstrijd meer gespeeld. De laatste wedstrijd dateert van 1 december 2012. OWIOS heeft op 2 februari jl. nog een wedstrijd voor de competitie gespeeld en wist in de afgelopen periode ook nog door te dringen tot de laatste 16 in de strijd om de districtsbeker van de KNVB Oost.

Het is natuurlijk de vraag hoe beide teams er momenteel voor staan. Wel zijn de nodige oefenwedstrijden afgewerkt op kunstgras met voor beide teams toch wel wisselende resultaten. Eigenlijk geen touw aan vast te knopen en zaterdag zal daadwerkelijk moeten blijken hoe beide teams hebben overwinterd.

De thuiswedstrijd voor VSCO´61 tegen OWIOS werd gespeeld op 29 september 2012 en werd verloren met 0-1 door een vroeg doelpunt van William van den Hul. Ondanks een groot veldoverwicht van VSCO’61 in de tweede helft slaagde de formatie van hoofdtrainer Marcel Boelens er niet in om langszij te komen.

Ook het vorige seizoen gingen beide wedstrijden voor VSCO’61 met 1-0 verloren. De rollen zijn dit seizoen ook omgekeerd ten opzichte van vorig seizoen. Toen speelde VSCO’61 in de bovenste regionen mee en wist via een periodetitel de nacompetitie te bereiken. OWIOS wist zich toen moeizaam te handhaven in de tweede klasse. Dit seizoen is het andersom, OWIOS dat met een derde plaats meedoet bovenin en VSCO’61 dat op de tiende plek bivakkeert.

Inzet voor zaterdag zal voor beide teams zijn om de drie punten te pakken. Beide teams hebben echter een ander doel. OWIOS wil mee blijven doen in de top van de competitie en VSCO’61 wil afstand nemen van de onderste plaatsen. Genoeg ingrediënten om uit te zien naar een boeiend duel. Ook het weer lijkt mee te werken, zodat vele toeschouwers de weg naar sportpark Bovenmolen zullen vinden.