Nieuws

VSCO’61 wint verdiend van OWIOS

zaterdag 02 maart 2013

In de derby tussen OWIOS en VSCO’61 weten de Kanaries uit Oosterwolde een verdiende 2-4 overwinning te boeken. Dit ziet er na twee minuten spelen niet naar uit. Scheidsrechter Everlo besluit wel erg makkelijk een penalty te geven aan OWIOS. William van den Hul weet deze buitenkans te verzilveren.

Enkele minuten later staat VSCO’61 echter op voorsprong. Gerwin de Leeuw schiet via de binnenkant paal raak en een minuut later scoort Bert van ’t Hof op aangeven van De Leeuw. VSCO’61 is scherper in de duels en troeft OWIOS op haar sterkste wapen af. OWIOS heeft vooral verdedigend geen vat op VSCO-spits Wim de Vries. Hij staat dan ook aan de basis van de 1-3 van Sander Vis.

OWIOS krijgt vlak voor rust nog wel de kans om wat terug te doen, maar op aangeven van William van den Hul schiet Bennie Veldhoen over. De tweede helft is minder enerverend dan de eerste helft. Er worden weinig kansen gecreëerd en nadat Wim de Vries in de 67e minuut de 1-4 scoort is de wedstrijd gespeeld. Voor de statistieken weet Bennie Veldhoen met een prachtige trap de 2-4 op het scorebord te brengen.

Volgende week speelt VSCO’61 thuis tegen koploper DFS en ontmoet OWIOS uit runner-up ESA in Arnhem.