Nieuws

VSCO’61 thuis tegen koploper

vrijdag 08 maart 2013

Zaterdag ontvangt VSCO’61 op sportpark de Heughte koploper DFS uit Opheusden. De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter A.W. Goelema en begint om 14:30 uur.

DFS is momenteel de trotse koploper in de tweede klasse G. Met 33 punten uit 15 duels gaat de formatie van trainer Dik Peters van Ton fier aan kop en lijken rechtstreeks af te stevenen op het kampioenschap. Ondanks het 0-0 gelijke spel afgelopen zaterdag tegen Lelystad’67 wist de blauwwitte formatie toch een punt uit te lopen op de directe concurrentie die allen het onderspit delfden.

Een van deze concurrenten betreft OWIOS dat zaterdag door VSCO’61 getrakteerd werd op een 2-4 nederlaag. Een belangrijke overwinning voor de Kanaries, omdat de meeste onderste ploegen ook hun wedstrijd winnend wisten af te sluiten. Dit zegt veel over de onderling krachtverschillen in de competitie. Zomaar even winnen van een tegenstander is er niet bij en iedereen kan van iedereen winnen. VSCO’61 staat momenteel op de negende positie met 17 punten, maar heeft nog wel twee wedstrijden in te halen.

De wedstrijden tussen VSCO’61 en DFS kenmerken zich de laatste paar jaar door grote uitslagen. Vorig seizoen werd met 3-3 uit gelijk gespeeld, terwijl thuis met 3-1 werd gewonnen. Dit seizoen werd de uitwedstrijd met ruime cijfers (3-0) verloren. In het begin van deze wedstrijd liet VSCO’61 enkele goede kansen liggen. De wedstrijd had wellicht een ander verloop gekregen als er wel gescoord was uit een van deze kansen.

Zaterdag wordt het een krachtmeting tussen twee voetballende ploegen die beiden vol voor de winst zullen gaan. We hopen op een boeiend en sportief duel die ondanks de voorspelde winterse omstandigheden menig hart verwarmd.

De Wedstrijdbalsponsor is Slagerij - Verstriade Van Asselt, Oldebroek.

De Rabobank Pupillen van de Wedstrijd zijn Brian van der Linde en Esther de Groot.