Nieuws

VSCO’61 naar asv Dronten

vrijdag 15 maart 2013

Zaterdag gaat VSCO’61 op bezoek bij asv Dronten. De wedstrijd op Sportpark Burgemeester Dekker begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter D. van de Pol. Ondanks het winterse weer is de verwachting dat zaterdag gewoon afgetrapt kan worden. Asv Dronten heeft namelijk de mogelijkheid om uit te wijken naar een kunstgrasveld.

Het verschil tussen beide teams is drie punten. De Drontenaren bezetten de achtste plaats met 20 punten uit 16 duels. VSCO’61 heeft drie punten minder, maar ook twee wedstrijden minder gespeeld. Een belangrijk duel voor beide teams derhalve om niet in de gevarenzone van degradatie te komen.

Asv Dronten verloor afgelopen week de polderderby tegen Lelystad’67 met 2-1. Lange tijd zag het er naar uit dat asv Dronten de winst zou binnenhalen, maar in de slotminuten ging het mis, zoals zo vaak dit seizoen, en werden de punten toch nog achtergelaten in Lelystad. Zuur voor de ploeg van hoofdtrainer Lucas Hoekman. VSCO’61 verloor afgelopen zaterdag van koploper DFS met dezelfde cijfers. De vroeg verkregen voorsprong via Wim de Vries werd door twee doelpunten van Milenko Visser teniet gedaan.

Ter voorbereiding op de wedstrijd tegen asv Dronten was het harde trainingsveld van VSCO’61 verre van ideaal. Met buurman Elburger SC is overeengekomen dat de eerste selectie eenmaal op het kunstgrasveld van de Elburgers kon trainen. Wij zijn daarvoor onze buren zeer erkentelijk. ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’ luidt een gezegde en dat hebben wij deze week ervaren. Heel erg bedankt.

Beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning. Thuis wist VSCO’61 de polderbewoners met 2-0 te verslaan. Geen garantie voor een goede afloop in Dronten, want beide teams zijn in de regel aardig aan elkaar gewaagd. We hopen op een sportief en boeiend duel en dat ondanks de koude omstandigheden menig supporter de hoofdmacht zal steunen.