Nieuws

VSCO’61 beloont zichzelf niet

woensdag 17 april 2013


In de thuiswedstrijd tegen buurman Elburger SC weet VSCO’61 diverse kansen te creëren, maar slechts eenmaal te scoren. Via een lucky goal in de tweede helft weet Elburger SC alsnog een punt te stelen uit Oosterwolde. Door dit resultaat blijft VSCO’61 op de elfde plek staan en blijft het gat met de Elburgers drie punten.

VSCO’61 begint zeer voortvarend aan de wedstrijd. Al na zeventig seconden nemen de Kanaries een voorsprong. Uit een corner van Gerwin de Leeuw scoort Wim de Vries met het hoofd de 1-0. De Leeuw valt in de 11e minuut geblesseerd uit en wordt vervangen door Sander Vis. In de 13e minuut krijgt Wim de Vries een grote kans om de voorsprong te vergroten. Uit een voorzet van Bert van ’t Hof neemt de Vries geheel vrijstaand de bal ineens, maar raakt de voeten van doelman Roy van Dijk.

Vier minuten later schiet Gert Schreurs de bal van afstand tegen de lat en even later ziet Stephan Beijeman zijn diagonale schot gestopt door Van Dijk. Op aangeven van Sander Vis duikt Wim de Vries voor zijn man, maar schiet met de binnenkant voet over. Elburger SC weet in de eerste helft geen enkele kans te creëren, terwijl het qua spel wel een gelijk opgaande wedstrijd is. In de slotfase van de eerste helft schiet de opgejaagde doelman Van Dijk de bal in de voeten van Stephan Beijeman. Het doel is leeg, maar de bal verdwijnt naast het doel.

Een voetbalwet leert dat als jezelf kansen laat liggen, de tegenpartij wel weet te scoren. In de 49e minuut weet Elburger SC langszij te komen. Een ongevaarlijk schot van William Huenestein lijkt een makkelijk prooi voor doelman Schoonhoven. Echter de bal wordt door Gert Schreurs dusdanig van richting veranderd dat de doelman kansloos is (1-1). In de 56e minuut krijgt Bert van ’t Hof op aangeven van Stephan Beijeman een dot van een kans. Vrij voor doelman Van Dijk weet hij de goalie wel te passeren, maar wordt de bal voor de lijn uit het doel gegleden door een verdediger.

Wim de Vries kopt in de 66e minuut uit een vrije trap van Bert van ’t Hof bij de tweede paal op de doelman. Ook balverlies van Andries van Beek wordt door VSCO’61 niet omgezet tot een doelpunt. Het duel ontspint zich echt als een degradatiegevecht en beide teams zijn aan elkaar gewaagd, waarbij de Elburgers in deze fase elkaar iets makkelijker vinden, maar geen kansen weten af te dwingen. Die kans komt in de slotminuten van de wedstrijd via een snelle uitval. Mathijs Frik krijgt hierdoor een goede kans, maar in vrije positie schiet hij de bal naast het doel zodat het duel onbeslist eindigt.

Lees hier het wedstrijdverslag op de website van Elburger SC en bekijk de foto's van Diana Huenestein.