Nieuws

Aart Lokhorst Gouden Kanarie 2013

zondag 21 april 2013

Jaarlijks maakt de vrijwilligerscommissie van VSCO’61 op de vrijwilligersavond bekend wie de Gouden Kanarie dat jaar verdiend heeft. De Gouden Kanarie is een onderscheiding voor de vrijwilliger van het jaar. Alle leden kunnen bij de vrijwilligerscommissie vrijwilligers voordragen, die in hun ogen de onderscheiding verdienen. Dit jaar viel de eer te beurt aan Aart Lokhorst. Gezien het luide applaus deelden de aanwezigen op de vrijwilligersvond de mening van de commissie.

De jubilaris zelf was er een beetje door overdonderd. Hij had niet verwacht dat hem deze onderscheiding al zo snel zou toekomen, omdat hij, zoals het zelf zei: “nog maar enkele jaren weer terug was op het oude nest bij VSCO’61.” Dat is weliswaar waar. Maar in de ruim 3 jaar dat hij als vrijwilliger aan de slag is bij VSCO’61 heeft hij al veel werk verzet, zoals de voorzitter van de vrijwilligerscommissie Adrie Dekker in zijn toelichting memoreerde.

Niet alleen heeft Aart in zijn rol van voorzitter van de jubileumcommissie vorm gegeven aan een zeer succesvol jubileumprogramma in 2011, ook heeft hij in dat jaar de kar getrokken van het voetbalplaatjesboek, dat samen met PLUS De Vrijheid in Elburg werd uitgegeven. Daarnaast is hij sindsdien voorzitter van de activiteitencommissie en organiseert jaarlijks diverse activiteiten, die vaak ook nog geld opleveren voor de clubkas. Ook organiseert hij jaarlijks de verloting van VSCO’61. Daarnaast is hij als acquisiteur actief in de sponsorcommissie en verzorgt hij de distributie van de presentatiegids en het business magazine. Op maandag is hij meestal op sportpark De Heughte te vinden waar hij helpt met de onderhouds- en schoonmaakwerkzaamheden.

Bovenstaande opsomming zal waarschijnlijk nog niet eens compleet zijn. Het maakt wel duidelijk dat de keuze van de vrijwilligerscommissie van VSCO’61 om Aart met deze onderscheiding te eren een meer dan terechte was. Het komende jaar mag Aart zich dan ook terecht de Gouden Kanarie van VSCO’61 noemen.