Nieuws

Cruciaal duel voor VSCO’61

donderdag 25 april 2013

Zaterdag wacht VSCO’61 een cruciaal duel in de strijd voor behoud in de tweede klasse. VSCO’61 treedt dan aan in Zetten tegen Excelsior Z. De wedstrijd begin om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. de Boer uit Harderwijk.

Voor Excelsior Z. staat in feite niets meer op het spel dan alleen de spreekwoordelijke eer. De roodzwarte formatie van hoofdtrainer Marcel Nijenhuis is al gedegradeerd. Voor de formatie uit Zetten jammer na het kampioenschap van vorig seizoen. Toch zal de ploeg de wedstrijd niet cadeau doen. Dat ondervond asv Dronten afgelopen zaterdag dat met 2-1 naar huis werd gestuurd. VSCO’61 is dus gewaarschuwd!

VSCO’61 staat met 27 punten op de 12e positie en deze plek betekent aan het eind van het seizoen nacompetitie om degradatie te voorkomen. VSCO’61 zal twee plekken moeten stijgen om rechtstreeks klassenbehoud af te dwingen. Dat is zeker niet onmogelijk, omdat maar liefst vijf ploegen boven VSCO’61 binnen handbereik zijn. Het verschil in punten met deze vijf ploegen is maximaal vier punten. Als VSCO’61 er in slaagt de laatste drie wedstrijden goed af te sluiten, behoort klassenbehoud reëel tot de mogelijkheid.

Het is dus zaak voor VSCO’61 om de laatste strohalm te grijpen en dat begint zaterdag in Zetten. Aangemoedigd door de trouwe aanhang zal VSCO’61 zich van haar beste kant laten zien. De (spelers)bus vertrekt om 12:00 uur vanaf sportpark de Heughte.