Nieuws

'Nanne' koninklijk onderscheiden

zaterdag 27 april 2013

Lid van Verdienste van VSCO'61 Hendrik Jan 'Nanne' Schoonhoven is gisteren koninklijk onderscheiden voor zijn vele verdiensten voor de gemeenschap van Oosterwolde, de maatschappij in het algemeen en voor VSCO'61 in het bijzonder. Onderstaand de tekst van de toespraak, die burgemeester Hoogendoorn tot hem richtte.

"De heer H.J. Schoonhoven, 58 jaar, Oosterwolde, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Schoonhoven, ook wel bekend als 'de burgemeester van Oosterwolde' heeft zich vanaf de jaren '70 intensief ingezet binnen en voor het dorp Oosterwolde, zo intensief dat het niet mogelijk is om alle activiteiten te beschrijven. Zijn belangrijkste inzet is geweest bij de voetbalclub VSCO '61, bij de muziekvereniging CMV David en binnen de Stichting Dorpsbelang Oosterwolde.

In 1981 begon hij met het jaarlijks organiseren van het Berend Elzermantoernooi van VSCO '61 en dit doet hij nog steeds. Sinds 1990 ondersteunt hij VSCO '61 daarnaast in de rol van acquisiteur in het werven van sponsoren voor de club. Vanaf 2006 verzorgt hij ook de werving van sponsoren voor concerten van het CMV David Oosterwolde. In 2006 heeft de heer Schoonhoven de taak op zich genomen van voorzitter van de Stichting Dorpsbelangen Oosterwolde."

De openingsfoto is gemaakt door Martin Rotman.

Klik hier voor de fotoreportage, die Alida Bosman van de Loco Media Groep heeft gemaakt.