Nieuws

VSCO’61 wacht spannend slot

donderdag 02 mei 2013

Zaterdag speelt VSCO’61 de belangrijke thuiswedstrijd tegen ESA uit Arnhem. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H. Schrik uit Zwolle.

ESA is de huidige nummer drie in de competitie. Weet de Arnhemse formatie deze plek minimaal vast te houden, dan betekent dit nacompetitie om een plek voor promotie naar de eerste klasse. Zij nemen dan de periode van kampioen DFS over. Opmerkelijk is dat de formatie van hoofdtrainer Omvlee thuis beduidend beter presteert dan in uitwedstrijden. Slechts tweemaal werd een uitwedstrijd gewonnen en viermaal werd gelijk gespeeld. De overige zes wedstrijden werden verloren. Thuis werd slechts eenmaal verloren en eenmaal gelijkgespeeld en de overige tien wedstrijden allen gewonnen. Afgelopen zaterdag wist ESA met 5-1 van sv ’t Harde te winnen wat voor onze buren rechtstreekse degradatie betekende.

VSCO’61 is verwikkeld in de strijd om rechtstreeks klassenbehoud om niet de nacompetitie in te hoeven teneinde degradatie te voorkomen. Momenteel bezet VSCO’61 de veilige tiende plek, maar met nog twee wedstrijden voor de boeg is nog van alles mogelijk. VSCO’61 ontmoet naast ESA op zaterdag, volgende week dinsdagavond Veensche Boys. Eveneens een ploeg die nog probeert via de nacompetitie promotie naar de eerste klasse af te dwingen. Voorwaar geen makkelijk programma, maar zeker geen onmogelijke opgave voor de Kanaries uit Oosterwolde.

Dat de verschillen in deze klasse vaak heel gering zijn, blijkt wel uit het nipte verlies met 2-1 van ESA in Arnhem. VSCO’61 had in die wedstrijd zeker wel een gelijkspel verdiend, maar moest toch genoegen nemen met een nederlaag. Nog een reden om zaterdag volop voor de winst te gaan en zodoende rechtstreekse handhaving af te dwingen.

De Wedstrijdbalsponsor is Eisner Auto's, Elburg.

De Rabobank pupillen van de wedstrijd zijn Jordy van Gelder en Zoë Blaauw.