Nieuws

VSCO'61 A1 wacht nu zware uitwedstrijd in Apeldoorn

maandag 20 mei 2013

VSCO'61 A1 wist zaterdag de thuiswedstrijd in de tweede ronde van de nacompetitie te winnen van Robus et Velocitas A1. Op sportpark De Heughte werd het 1-0 door een doelpunt van Danny Augustin. Op Pinkstermaandag is de return om 14.30 uur op het sportpark van Robu et Velocitas aan de Anklaarseweg in Apeldoorn.

Onderstaand het wedstrijd verslag van de thuis wedstrijd door Evert Kasteel.

"Op deze zaterdag speelt A1 de eerste wedstrijd in de 2e ronde van de nacompetitie. Tegenstamder is Robur et Velocitas uit Apeldoorn die in de eerste ronde IJVV verslagen hebben. Er is weer een hoop publiek op de tribune. Iets minder als afgelopen woensdag, wat natuurlijk te maken heeft met het feit dat de eerste selectie ook een wedstrijd heeft voor de nacompetitie tegen SKV uit Wageningen.

Iets na één uur fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. We spelen iets minder fel als de vorige wedstrijd, maar er wordt wel goed gevoetbald. Doelstelling is om in ieder geval niet te verliezen. Al snel levert dit de eerste kans op voor VSCO’61. In de 6e minuut levert Eyob Westerink een voorzet af en Nick Hellendoorn neemt de bal in één keer op de pantoffel. Een enorme knal maar de bal gaat naast. Even later krijgt de tegenstander ook een grote kans echter de bal wordt niet alleen over onze keeper Alex gelobd, maar ook over het doel.

Beide teams krijgen kansen maar niemand heeft het vizier scherp staan. In de 23e minuut moet Rick van de Wetering gewisseld worden voor Sjoerd Kwakkel, omdat hij teveel last heeft van zijn knie na een botsing met de keeper van de tegenstander. Even later krijgt Jesse Rietberg nog een grote kans na een voorzet van Eyob, maar hij schiet over het doel. 5 minuten later wordt de doorgebroken Jesse Rietberg onderuit gehaald, maar de scheidsrechter laat de kaarten op zak.

Terwijl trainer Herre rustig een patatje eet is de eerste grote kans in de 2e helft voor de tegenstander. De bal wordt niet goed weggewerkt door onze verdediging, gelukkig gaat het schot van de tegenstander voorlangs. In de 69e minuut wordt Dominique van de Grift op de rand van de 16 onderuit gehaald. Hij ligt binnen de 16 maar de scheids legt de bal erbuiten. De vrije trap wordt genomen door Danny Augustin en hij schiet hard en onhoudbaar voor de keeper de bal binnen. Het is 1-0!

Meteen hierna wordt Dominique gewisseld voor Bart Schoonhoven, want trainer Herre “wil meer oorlog voorin”. Dit levert ook een paar minuten later een kans op. Een hoge bal wordt door de keeper van de tegenstander losgelaten en Bart die is doorgelopen schiet de bal naast. Meteen hierna krijgt Robur ook een kans. Een speler wordt bij de 2e paal vrijgelaten en het schot laag in de korte hoek wordt prima gered door onze keeper Alex Grootenhuis.

Het spel wordt iets slordiger en er worden enkele overtredingen gemaakt. 10 minuten voor tijd wisslet VSCO’61 wisselt nog een keer. Danny Augustin gaat eruit en Wilbert Palland komt er voor in de plaats. 5 minuten later de laatste wissel. Andre van ’t Oever gaat eruit en Tim Kamp erin. In blessuretijd krijgt VSCO’61 nog een kans maar hierbij wordt ook een overtreding gemaakt. Na 5 minuten blessuretijd vindt de scheids het genoeg en fluit voor het einde van de wedstrijd. De doelstelling is gehaald en onze jongens vertrekken as. maandag in ieder geval met een goede uitgangspositie richting Apeldoorn. Nu hopen dat de conditie goed genoeg is en de blessures en pijntjes meevallen."