Nieuws

VSCO'61 A1 speelt finale nacompetitie in PEC Zwolle stadion

zaterdag 25 mei 2013

VSCO'61 A1 wist op Pinkstermaandag de finale van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse te bereiken door ook de returnwedstrijd tegen Robur et Velocitas.te winnen. In Apeldoorn werd het 1-2 in het voordeel van VSCO'61 A1, dat zaterdag al de eerste wedstrijd in Oosterwolde met 1-0 had gewonnen.

Hiermee bereikten de mannen van trainer Herre de Groot de finale, die gespeeld gaat worden tegen SVI A1, dat over twee wedstrijden de betere was in de confrontatie met Hattem A1. Uit werd met 3-3 gelijk gespeeld, maar thuis won SVI gisteren overtuigend met 4-1.

Een mooie opsteker is dat de finale van de nacompetitie gespeeld gaat worden in het stadion van PEC Zwolle. Op zaterdag 25 mei om 12.00 uur wacht VSCO'61 A1 een prachtige ambiance. We roepen iedereen op om de A1 massaal te komen ondersteunen in deze wedstrijd en ze naar de overwinning toe te juichen.

Het is in ieder geval al een unieke gebeurtenis, een finale in een heus betaald voetbalstadion, die niet alleen uniek, maar ook historisch wordt als de winst wordt behaald.

Onderstaand het wedstrijdverslag van de return tegen Robus et Velocitas, dat deze keer is geschreven door Gertjan van der Maaten.

"Op deze Tweede Pinksterdag spelen wij de return van het tweeluik tegen Robur et Velocitas uit Apeldoorn met als inzet een finaleplaats in de nacompetitie. Er staat veel publiek langs de kant waaronder een grote groep VSCO’61-supporters. We spelen op een goed bespeelbaar kunstgrasveld en om half 3 kan er afgetrapt worden in Apeldoorn.

Dit word voor ons alweer de vierde wedstrijd in 9 dagen en misschien is dat de reden dat we niet goed beginnen aan de wedstrijd. Er worden veel duels verloren en we staan onder druk. Dit resulteert  uiteindelijk ook in een doelpunt in de tiende minuut voor Robur. Via de linkerkant kan de aanvaller van Robur gemakkelijk door onze verdediging lopen en verrast met een vervelende stuit onze keeper Alex in de korte hoek, 1-0.

Door de snelle 1-0 spelen we een korte tijd onrustig en ontstaan er een paar vervelende momenten. Al snel proberen we weer grip op de wedstrijd te krijgen door ons spel te spelen en de tegenstander onder druk te zetten. Dit lukt aardig en er ontstaan een paar kansen voor het goal van Robur. In de 33-ste minuut krijgen we de grootste kans. Jesse Rietberg wordt diep gestuurd en loopt alleen op de keeper af maar word onderuitgehaald in het zestienmetergebied. Waar wij aan een penalty denken laat de scheidsrechter doorspelen.

We zitten aan de thee met een 1-0 achterstand en Jesse Rietberg geeft aan dat hij niet verder kan in de tweede helft. Gelukkig beschikt trainer Herre de Groot over een brede selectie en heeft met Bart Schoonhoven de perfecte vervanger voor Jesse in huis.

Door een peptalk van spelers en trainers in de rust beginnen we scherp aan de tweede helft en gaan op zoek naar de 1-1. In de 55 ste minuut ontsnapt Bart Schoohoven aan de rechterkant van het veld en loopt door naar de goal. Daar legt hij netjes af op Justin Krooneman en die schiet koel de 1-1 binnen.

Hierna gaat Robur opportunistisch spelen met veel lange ballen, daardoor krijgen wij meer ruimte voorin en worden we vaak gevaarlijk via de counter. Bart krijgt nog twee grote kansen maar weet beide keren het net niet te vinden. Drie minuten voor tijd word Eyob Westerink onderuit gehaald in het zestienmetergebied. Dit keer legt de scheidsrechter de bal wel op de stip. Dominique van de Grift weet wel raak met dit koude kunstje en schiet netjes binnen, 1-2. Kort hierna fluit de scheidsrechter af voor het eindsignaal en kan het feest beginnen.

Aankomende zaterdag spelen we tegen SVI uit Zwolle de finale van de nacompetitie in het PEC Zwolle stadion om 12.00 uur. We hopen dat de supporters weer bereid zijn om ons aan te moedigen en we kunnen met z’n allen gaan uitkijken naar een prachtige wedstrijd."