Nieuws

VSCO'61 6 kampioen seizoen 2012-2013

zondag 26 mei 2013

Zaterdag 18 mei wist het zesde elftal van VSCO'61 kampioen te worden door met 0-0 gelijk te spelen in de uitwedstrijd tegen SEH 4. Deze uitslag was voldoende om het kamioenschap veilig te stellen en daarmee promotie te bereiken naar de vierde klasse.

Dat er spanning op deze beslissende laatste wedstrijd zat was wel te merken. De mannen van leiders Ferdi Spijkerboer en Bert Schreurs misten diverse opgelegde kansen. Gelukkig was SEH 4 niet in staat om potten te breken, zodat het kampioenschap eigenlijk geen moment in gevaar kwam.

Na afloop van de wedstrijd brak er op het sportpark in Heerde een geweldig vuurwerk los, waar de meegereisde supporters voor hadden gezorgd. Na het bescheiden feest in Heerde en de feestelijke busreis terug naar Oosterwolde werden de festiviteiten op De Heughte in een verhoogde versnelling voortgezet.

Allereerst volgde een triomftocht op de platte kar door Oosterwolde, waarna de huldiging plaats vond op het balkon van het clubgebouw op sportpark De Heughte. Hierna kon het feest echt goed losbarsten in de kantine onder de muzikale begeleiding van DJ Michel. Het zesde elftal heeft hierna nog lang Kampen onveilig gemaakt.

Volgend jaar komt het elftal uit in de vierde klasse, een grote uitdaging.