Nieuws

Uitreiking derde VSCO’61 Business Magazine trekt veel sponsoren

dinsdag 04 februari 2014


Vrijdag 31 januari werd op sportpark De Heughte onder grote belangstelling de derde uitgave van het VSCO’61 Business Magazine gepresenteerd. Vele sponsoren waren afgereisd naar Oosterwolde om de middag te starten met een zeer onderhoudend verhaal van Gaston Sporre. De oud-voorzitter van PEC Zwolle en SC Heerenveen gaf een openhartige inkijk in het reilen en zeilen van een professionele voetbalclub, omlijst met tal van grappige anekdotes. Vervolgens namen Sporre, VSCO’61 voorzitter Ben Schreurs en Sijmen Prins van hoofdsponsor Prins Bouw het eerste exemplaar in ontvangst. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje en zo eindigde een zeer geslaagde bijeenkomst.

Gaston Sporre, duidelijk onder de indruk van de faciliteiten op sportpark De Heughte, sprak over de gekte in de voetbalwereld en vertelde tal van persoonlijke verhalen. Rode lijn in zijn verhaal waren de 3 G’s, geld, gedoe en gezeur. Zo sprak hij over een aantal dreigbrieven die hij persoonlijk heeft ontvangen en grapte over de verschillen in schrijfstijl die hij daarin kon ontdekken. Verder gaf Sporre een inkijk in de besluitvorming van een professionele voetbalclub maar vooral ook de emotie die komt kijken bij deze besluitvorming. Ook het humoristische taalgebruik van Piet Schrijvers passeerde de revue en heeft bij alle toehoorders een blijvende indruk achtergelaten. Tot slot beantwoordde Sporre nog een aantal vragen uit het publiek.

Vervolgens nam de voorzitter van de Business Magazine Commissie, Jarno Kwakkel, het woord. Hij legde uit dat het Business Magazine 2014 nog dikker en beter is dan voorgaande edities. Ditmaal staan er maar liefst 12 sponsoren centraal en is er daarnaast meer aansprekende inhoud. Zo maakt VSCO’61 voorzitter Ben Schreurs een analyse van de verschillen tussen het runnen van een vereniging en een bedrijf. Ook bevat het Business Magazine dit jaar een overzicht van alle investeringen op en rondom sportpark De Heughte, wat bij elkaar een flink bedrag betekent. Verder is er een update van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis op het lopende seizoen en een overzicht van de sponsorcommissie en haar vele activiteiten.

In zijn dankwoord besteedde Jarno aandacht aan de commissieleden die zich weer hard hebben ingezet om zo een mooi mogelijk resultaat neer te zetten. Daarnaast bedankte Kwakkel de sponsoren voor hun niet aflatende steun aan VSCO’61. Zonder de medewerking van de sponsoren was deze fraaie derde editie nooit tot stand gekomen. De club is dan ook trots op de warme steun die ze van het bedrijfsleven ontvangt.

Tijdens het hapjesbuffet was er dus voldoende stof tot napraten. Al lezend in het Business Magazine 2014 was de algehele consensus dat het VSCO’61 wederom gelukt is om een prachtproduct op de markt te brengen. Het bleef dan ook nog lang gezellig druk op sportpark ‘de Heughte’.

De foto’s zijn gemaakt door clubfotograaf Dik Leusink