Nieuws

Succesvolle 48e editie van het VSCO’61 Schoolvoetbal

zondag 01 juni 2014


Onder prima voetbalweersomstandigheden heeft vrijdag alweer de achtenveertigste editie van het VSCO’61 Schoolvoetbaltoernooi plaatsgevonden. 13 jongens- en 13 meisjesteams met kinderen uit de groepen 7 en 8, en 7 teams met kinderen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen uit de gemeentes Oldebroek en Elburg streden op de velden van sportpark De Heughte in Oosterwolde om de titel.

De wedstrijden begonnen om 09.30 uur. De in totaal bijna 400 jongens en meisjes speelden, aangemoedigd door vele vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden, vol enthousiasme hun wedstrijden. Er werd fanatiek gevoetbald, waarbij er goede inzet en strijd getoond werd. De deelnemende teams hebben hierbij leuk voetbal en spannende wedstrijden laten zien.

De finale bij de jongens, groepen 7 en 8, ging dit keer tussen de PWA uit Oostendorp en De Regenboog Oldebroek. De Regenboog heeft deze wedstrijd overtuigend met 3-0 gewonnen en hiermee de titel geprolongeerd. De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen De Duif en CNS ’t Loo en laatstgenoemde ploeg heeft deze wedstrijd gewonnen.

Bij de meisjes, groepen 7 en 8, heeft Het Octaaf uit Elburg de finale gewonnen van CNS ’t Loo. Het werd na een spannende wedstrijd 1-0. De strijd om de derde en vierde plek ging in deze categorie tussen de PWA 2 uit Oostendorp en De Wegwijzer uit Oosterwolde. De Wegwijzer heeft deze wedstrijd gewonnen.

Bij de kinderen uit de groepen 5 en 6 werd De Duif 1 uit ’t Harde poulewinnaar, en hiermee ook de eerste winnaar in deze categorie. De Duif bleef de PWA 1 uit Oostendorp maar net voor in de eindrangschikking. Het was een spannende strijd, welke werd beslist op basis van het aantal gescoorde voordoelpunten. De Duif had met 44 voordoelpunten 2 keer meer gescoord dan de PWA. De derde en vierde plaats in deze categorie gingen naar respectievelijk De Wegwijzer Oosterwolde 3 en de PWA 2 uit Oostendorp.

Om 17.00 uur vond, direct aansluitend op de finales, de prijsuitreiking plaats. De prijzen werden overhandigd door Henk Tromp, ambassadeur van toernooihoofdsponsor Rabobank Noord Veluwe. Hij werd bijgestaan door Erik van der Veen, voorzitter van de toernooicommissie van VSCO’61.

De prijswinnaars ontvingen een fraaie beker, waarbij de toernooiwinnaars een jaar lang de wisselbeker in hun bezit hebben. Daarnaast zullen de winnaars van het jongens- en meisjestoernooi met kinderen uit de groepen 7 en 8 deel kunnen nemen aan de Regiofinale Schoolvoetbal van de KNVB district Oost.

Ook dit jaar werden de sportiefste scholen weer beloond met de Fair Play Cup. Bij de jongens uit de groepen 7 en 8 ging de Fair Play Cup naar De Koldewijn Schoele uit Kamperveen en bij de meisjes naar Het Octaaf 2 uit Elburg. De Fair Play Cup in de categorie groepen 5 en 6 is naar De Duif 2 uit ‘t Harde gegaan.

Ter herinnering aan het toernooi kregen alle deelnemers een vaantje aangeboden namens VSCO’61 en de KNVB. Daarnaast had Rabobank Noord Veluwe een mooie attentie beschikbaar gesteld voor alle winnaars. Van sponsor Extran ontvingen alle deelnemers op de toernooidag een welkom flesje Extran.

Zonder de bijdrage van deze sponsoren en de inzet van de vele vrijwilligers zou het toernooi niet mogelijk geweest zijn. De toernooiorganisatie is hen dan ook veel dank verschuldigd voor de bijdrage en inzet.

De toernooicommissie van VSCO’61 kijkt terug op een fantastisch Schoolvoetbaltoernooi en vanwege het enthousiasme van de deelnemers en de complimenten die we hebben ontvangen, kijken we alweer uit naar het toernooi in 2015.