Nieuws

Ruime winst voor VSCO'61

zondag 09 november 2014


Tegen Stroe boekt VSCO’61 de grootste overwinning van dit seizoen tot nu toe. De 6-1 overwinning is echter een magere afspiegeling ten opzichte van de gecreëerde kansen en een score in de dubbele cijfers had zeker niet geflatteerd geweest.

VSCO’61 start slecht in de eerste helft en het spel blijft de eerste helft onder de maat. Desondanks is VSCO’61 de bovenliggende partij. Jan van ’t Oever laat in de beginfase al een goede kans liggen. De eerste helft wordt ontsierd door enkele ongelukkige blessuregevallen bij Stroe. In de 17e minuut raakt Dick van de Keulen ernstige geblesseerd en moet naar het ziekenhuis. Zijn vervanger, Steph van Hoffe moet ook binnen tien minuten het veld verlaten vanwege een blessure. Tussendoor weet VSCO’61 wel op een 1-0 voorsprong te komen. Martijn Pluim speelt zich op links goed vrij en zijn messcherpe voorzet wordt bij de tweede paal binnengeschoten door Jesse Rietberg.

Nadat Jan van ’t Oever zijn doelpunt vanwege buitenspel ziet afgekeurd op aangeven van de wel heel vaak vlaggende assistent-scheidsrechter, heeft VSCO’61 in de 29e minuut geluk dat uit een hoekschop Tim van Essen de lat raakt en geen doel treft. Nadat Martijn Pluim enkele mogelijkheden laat liggen om de voorsprong te vergroten, weet hij op slag van rust wel de 2-0 binnen te schieten. Vanaf rand zestien mikt hij de bal in de linkerbenedenhoek. Voordat het rustsignaal klinkt staat de 3-0 op het scorebord. Uit een voorzet van Gert Schreurs scoort Jesse Rietberg op fraaie wijze zijn tweede doelpunt.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft vergroot VSCO’61 de voorsprong. Uit een mooie steekpass van Remco van ’t Hul scoort Jan van ’t Oever beheerst de 4-0. Nadat doelman Arjan ten Klooster in de 53e minuut Stoe-aanvaller Richard van de Brink van het scoren afhield en Gerwin de Leeuw een dot van een kans namens VSCO’61 laat liggen, weet Stroe tegen te scoren. Net iets over de middenlijn ontfutselt Derck Kuijt de bal van VSCO’61 en weet met een magistraal schot over doelman Ten Klooster heen de 4-1 te scoren.

VSCO’61 dat de tweede helft directer speelt en daardoor de bal sneller rond laat gaan, krijgt hierna kans op kans. De ene kans nog mooier dan de andere. Scoren blijkt echter teveel gevraagd. Meerdere malen verschijnt de VSCO-aanval in overtal voor het doel van doelman Herman Oskam.  Vooral invaller Gerwin de Leeuw is ongelukkig in zijn keuzes en afwerking. Eenmaal wordt er wel gescoord door Dominique van de Grift, maar het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter voorkwam dat een loepzuiver doelpunt wordt goedgekeurd.

In de laatste vijf minuten weet VSCO’61 uiteindelijk de voorsprong verder uit te bouwen. Invaller Sebatsiaan van de Weg is sneller dan de Stroe-defensie en geeft doelman Oskam beheerst het nakijken. Jan van ’t Oever bepaalt de eindstand op 6-1 met een diagonaal schot. Door deze overwinning behoudt VSCO’61 aansluiting met de top van de competitie die aangevoerd wordt door VVOP dat drie punten voorsprong heeft op de Kanaries.

Opstelling VSCO’61: Arjan ten Klooster, Ruben Sleurink, Ruben Buijserd, Rick Sleurink, Stefan Bosch, Wesley Pater (’45 Remco van ’t Hul), Jesse Rietberg (’81 Sebastiaan van de Weg), Gert Schreurs, Martijn Pluim (’45 Gerwin de Leeuw), Dominique van de Grift en Jan van ’t Oever.