Nieuws

VSCO'61 gaat op bezoek bij Oene

vrijdag 06 februari 2015

Zaterdag speelt VSCO’61 uit tegen v.v.Oene. De wedstrijd op sportpark De Hoge Kamp begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H.A. Marsman uit Deventer.

De herstart van de competitie wil tot nu toe niet vlotten. Tot tweemaal toe werd vanwege het winterse weer de herstart uitgesteld. Als sneeuw geen spelbreker wordt, zal er zaterdag gespeeld worden op het nieuwe kunstgrasveld van de thuisspelende vereniging.  Oene staat op de elfde plaats met 12 punten. Aan het eind van het seizoen betekent deze plaats nacompetitie tegen degradatie. Oene wil zich graag rechtstreeks handhaven en de doelstelling is dan ook om minimaal nog een plekje door te schuiven.

VSCO’61 staat met 21 punten op de zesde plaats. Toch wel wat teleurstellend na een wisselvallige eerste seizoenshelft waarin vooral in uitwedstrijden te weinig punten werden behaald. Wellicht dat na de winterstop het tij keert. De Kanaries zullen zich vooral moeten richten op de derde periode en mogelijk het eventueel overnemen van de periode van de latere kampioen om nog kans te maken op promotie, wat uiteindelijk de doelstelling is.

Thuis wist VSCO’61 verdiend, maar wel enigszins gelukkig, met 3-2 te winnen. In de slotminuten werd een ongelukkige handsbal bestraft met een penalty en Gerwin de Leeuw schoot de Kanaries naar de winst. Mogelijk dat zaterdag het spelbeeld hetzelfde zal zijn met een verdedigend en counterend Oene en VSCO’61 dat het spel moet maken. Uit werd vorig seizoen met 1-1 gelijk gespeeld.