Nieuws

Driepunter voor VSCO'61 in uitwedstrijd

zaterdag 07 februari 2015

De hele eerste competitiehelft heeft VSCO’61 er op gewacht, maar in de uitwedstrijd tegen Oene weten de Kanaries eindelijk de eerste uitoverwinning te behalen. Martijn Pluim wijst met vier treffers VSCO’61 de weg naar de overwinning.

VSCO’61 is de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar vooral in de eerste helft komt men niet verder dan de zestien. VSCO’61 probeert het via een aantal schoten vanaf rand zestien, maar vergeet te blijven voetballen in de zestien. Te vaak worden de ballen vanaf de flanken hoog ingebracht wat een kolfje naar de hand is van de ploeg van Bert Hendriks. Schoten van Stephan Beijeman, Jan van ’t Oever en Gert Schreurs missen precisie of vinden de onzekere doelman Wim Riphagen op zijn weg.

De tweede helft start VSCO’61 scherp aan de wedstrijd en weet nu wel door te voetballen tot aan de achterlijn. Na twee mogelijkheden te hebben gemist via Stephan Beijeman en Martijn Pluim is het in de 58e minuut raak. Gerwin de Leeuw geeft vanaf links voor en Martijn Pluim tekent voor de 0-1. Vier minuten laten staat de 0-2 op het scorebord. Een schitterende actie van Gert Schreurs op de rechterflank leidt de treffer in. Hij ontdoet zich van twee tegenstanders en Martijn Pluim schiet uit de draai raak.

De koek is daarmee nog niet op. Eerst ziet scheidsrechter Marsman een forse overtreding op de doorgebroken Stephan Beijeman door de vingers. In de 72e minuut vergroot VSCO’61 de voorsprong naar 0-3. Gerwin de Leeuw geeft de bal mee aan Martijn Pluim die beheerst de 0-3 binnenschiet. Nadat Gert Schreurs de bal nog op de lat tikt, na een voorzet van Stefan Bosch, weet Martijn Pluim zijn kwartet vol te maken. Opnieuw staat Gerwin de Leeuw aan de basis en tikt Martijn Pluim bij de tweede paal de 0-4 binnen. Hierna incasseert Jan van 't Oever een onnodige gele kaart door te hard in te glijden op de doelman die ook een gele kaart ontvangt vanwege een slaande beweging.

In de slotminuten krijgt Martijn Pluim als man of the match een publiekswissel en reist VSCO’61 af met drie punten naar Oosterwolde. Een mooie prestatie zeker gelet op de grote absentielijst. Remco van ’t Hul en Sebastiaan van de Weg zijn op wintersport, Ruben Sleurink geschorst en geblesseerd zijn Jesse Rietberg, Dominique van de Grift en in de warming-up haakte ook Rick Sleurink af. Mooi om te zien dat een speler als Wesley Pater een prima wedstrijd speelt en dat Gert Schreurs als rechtsback een gevaarlijke aanvaller is bij het opkomen. Voldoende mogelijkheden voor de hooftrainer, maar ook voldoende puzzelstukjes.

Opstelling VSCO'61: Arjan ten Klooster, Gert Schreurs, Nico Nagelhout, Ruben Buijserd, Stefan Bosch, Wesley Pater, Jan van 't Oever, Gerwin de Leeuw, Martijn Pluim ('90 Rick Sleurink), BartJan de Zwaan ('82 Justin Krooneman) en Stephan Beijeman ('82 Bart Schoonhoven).

Bekijk ook de foto's op de website van  Noord West Veluwe Foto: www.nwvfoto.nl