Nieuws

VSCO'61 speelt thuis tegen SP Teuge

woensdag 18 februari 2015

Zaterdag speelt VSCO’61 haar eerste thuiswedstrijd na de winterstop en is SP Teuge de tegenstander. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P.J. van Veen.

Voor SP Teuge is het de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. De ploeg onder de rook van vliegveld Teuge zag alle drie competitiewedstrijden na de winterstop afgelast. Zaterdag lijkt daar een einde aan te komen en kan het team van hoofdtrainer Marcel Vink eindelijk de tot nu toe succesvol verlopen competitie een vervolg geven. De laatste oefenwedstrijd was op 12 februari tegen Apeldoornse Boys (zondag) en werd met een 1-2 winst afgesloten.

VSCO’61 wist een week voor het carnavalsweekend de eerste uitoverwinning te behalen. Oene werd het slachtoffer van de dadendrang van de Kanaries en vooral van kwelgeest Martijn Pluim, die alle vier de treffers voor zijn rekening nam. Hopelijk is daarmee de uitban verbroken en kan VSCO’61 in de tweede helft van de competitie nog volop van zich laten spreken. Vorige week werd het vriendschappelijke uitduel tegen Olympia’28 met 2-3 gewonnen.

In de uitwedstrijd op 4 oktober kwam VSCO’61 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Over het geheel van de wedstrijd genomen een terechte uitslag. Vorig seizoen wist VSCO’61 beide wedstrijden ruim te winnen. Thuis werd met 4-0 en uit met 0-3 gewonnen. Dit seizoen beschikt SP Teuge over een sterkere formatie en dat is ook de reden dat zij een aardig deuntje meeblazen in de competitie.

Met evenveel verliespunten en een wedstrijd minder gespeeld dan VSCO’61 bezet SP Teuge de zevende plaats. VSCO’61 staat met 24 punten vijfde en hoopt aansluiting te houden met de subtop. SP Teuge zal zeker ook gebrand zijn op een goed resultaat om de competitie goed te beginnen in het nieuwe jaar en een goed vervolg te geven aan het verloop tot nu toe. Opvallend detail is dat scheidsrechter J. Huisman ook de leidsman was in de uitwedstrijd vorig seizoen op 3 mei 2014, die toen overigens een prima partij floot en de wedstrijd goed aanvoelde.

Het is overigens ook de laatste wedstrijd voor de tweede periode, buiten de nog in te halen wedstrijden. Deze periode lijkt in de handen terecht te komen van EFC’58 dat in deze periode nog de volle winst wist binnen te halen.

De wedstrijdbal wordt VSCO’61 aangeboden door: Garage/Ford-dealer Vika, Wezep.

De Rabobank Pupil van de Wedstrijd is Lars de Vries.