Nieuws

VSCO'61 wint met werelddoelpunt

zaterdag 21 februari 2015

VSCO’61 heeft een goed vervolg kunnen geven aan de uitoverwinning op Oene. Thuis wordt een toch lastig te bestrijden SP Teuge met 1-0 verslagen. Matchwinner is Bart Jan de Zwaan die met een omhaal a la Marco van Basten de winnende treffer scoort.

In het eerste kwartier is het aftasten aan beide kanten, waarbij VSCO’61 wat meer balbezit heeft. In de 15e minuut komt VSCO’61 op voorsprong. Vanaf links zet Remco van ’t Hul voor op Bart Jan de Zwaan die met een tegenstander in de rug en met de rug naar het doel de bal aanneemt. De man, die normaal gesproken zijn voetbaluren in het tweede slijt, bedenkt zich niet en met een prachtige omhaal scoort hij de 1-0 in de verre hoek.

VSCO’61 verzuimt hierna de voorsprong uit te bouwen. Gerwin de Leeuw krijgt een opgelegde kans aangeboden door Ruben Sleurink, maar mikt naast. Remco van ’t Hul is hierna gevaarlijk, maar schiet te gehaast naast. Het enige wapenfeit van SP Teuge komt van de voeten van Berend Pas in de slotminuten van de eerste helft, maar het schot verontrust doelman Arjan ten Klooster niet. Foutief uitverdedigen aan de kant van SP Teuge geeft Martijn Pluim nog een goede kans van afstand, maar hij schuift de bal naast een leeg doel.

De tweede helft is niet best aan beide zijden. SP Teuge dat het wel probeert, maar geen vuist kan maken en VSCO’61 dat slordig is in de eindpass en daardoor ook weinig weet te creëren. Gerwin de Leeuw krijgt in de slotfase nog dé kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien, maar mikt de bal van dichtbij over het doel. Al met al een belangrijke overwinning waardoor VSCO’61 aansluiting houdt met de (sub)top. Mede vanwege het puntverlies in de top kruipt VSCO’61 dichterbij en wellicht dat het nog een rol van betekenis kan spelen.