Nieuws

VSCO'61 in nacompetitie tegen Advendo'57

dinsdag 12 mei 2015

Op Hemelvaartsdag en komende zaterdag komt VSCO’61 in de nacompetitie in een dubbele ontmoeting tegen oude bekende Advendo’57 uit. Op Hemelvaartsdag speelt VSCO’61 om 14.30 uur thuis en op zaterdag 16 mei om 15.00 uur uit in Ederveen.

Advendo’57 is de eerste periodekampioen in de derde klasse A. Advendo’57 eindigde met 59 punten op de tweede plaats in de eindrangschikking, twee punten achter kampioen Lunteren. Het doelsaldo is indrukwekkend. Maar liefst 91 keer werd er gescoord en 33 keer werd een tegendoelpunt geïncasseerd. Tegen kampioen Lunteren, een echte derby tussen beide teams, werd thuis met 3-1 gewonnen en uit met 1-1 gelijk gespeeld. Topscorer in de ploeg van hoofdtrainer David Wagensveld  is Jaap van Doorn met 34 doelpunten, gevolgd door Jarco Dikkenberg met 17 doelpunten.

VSCO’61 heeft de derde periodetitel van kampioen sv ’t Harde overgenomen. De ploeg van hoofdtrainer Wilfred Westerhuis wist het seizoen met een vierde plek af te sluiten. Het team kan terugkijken op een goede tweede seizoenshelft met negen overwinningen, een gelijkspel en drie nederlagen. De laatste vijf wedstrijden werden allen gewonnen en nu hopen dat deze lijn doorgezet kan worden in de nacompetitie.

In het recente verleden hebben beide teams veelvuldig tegen elkaar gespeeld in de tweede klasse. De duels waren vaak spannend en aan elkaar gewaagd. Voor het laatst kwamen beide teams elkaar in het seizoen 2011-2012 tegen in de competitie. Beide duels in toen de tweede klasse G eindigden toen in een gelijkspel. Thuis werd het 0-0 en uit 1-1. Advendo’57 eindigde dat seizoen als laatste en degradeerde naar de derde klasse. VSCO’61 wist dat seizoen de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse te bereiken, maar verloor uiteindelijk van KHC in de 2e ronde.

Het belooft donderdag en zaterdag een spannende confrontatie te worden tussen beide teams.  Scheidsrechter is de heer J. van Dijk uit Dronten. Hij wordt bijgestaan door de assistent-scheidsrechters J. Klein Ganseij en J. van Wijnen.

De wedstrijdbal wordt VSCO'61 donderdag aangeboden door Pruis Schilderwerken uit Elburg.

Zaterdag 16 mei speelt VSCO'61 de uitwedstrijd tegen Advendo'57 in Ederveen. De Supportersvereniging stelt hiervoor een supportersbus ter beschikking. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Supporters kunnen zich opgeven via de opgavelijst welke hangt in de hal van het clubgebouw.

De Supportersvereniging vraagt een bijdrage in de kosten. Deze bedraagt voor volwassenen € 5,00 en voor de jeugd € 2,50.

Steun ons eerste en geef je op als supporter!