Nieuws

Christiaan Mulder benoemd tot Lid van Verdienste

dinsdag 12 mei 2015

Christiaan Mulder is maandagavond door de Algemene Ledenvergadering van VSCO’61 benoemd tot Lid van Verdienste van VSCO’61. Het bestuur van VSCO’61 had Christiaan Mulder voor deze onderscheiding voorgedragen omdat hij zich al meer dan 25 jaar inzet als vrijwilliger voor de vereniging.

Christiaan was maandagavond nietsvermoedend naar de Algemene Ledenvergadering gekomen. Hij begon enige vermoedens te krijgen toen voorzitter Ben Schreurs na de opening van de vergadering deze direct schorste, zodat de familie van Christiaan in de vorm van zijn echtgenote, kinderen en ouders de vergaderruimte kon betreden.

De aanwezige leden konden zich gezien het hartelijke applaus na de onderbouwing van de voordracht door voorzitter Ben Schreurs kennelijk goed vinden in de benoeming tot Lid van Verdienste van Christiaan. Hij heeft zich niet alleen in vele commissies verdienstelijk gemaakt voor de vereniging, hij heeft ook maar liefst twee keer deel uitgemaakt van het hoofdbestuur. Christiaan is lid geweest van de sponsorcommissie, de presentatiegidscommissie en de toernooicommissie. Ook is hij nog kantinebeheerder geweest in zijn eerste periode in het bestuur. Waarschijnlijk de langste periode is hij voorzitter geweest van de toernooicommissie en in die hoedanigheid o.a. verantwoordelijk voor het bekende Berend Elzerman Toernooi. In zijn laatste periode in het bestuur vertegenwoordigde hij de jeugdafdeling als voorzitter van het toenmalige jeugdbestuur.

Niet in de laatste plaats heeft Christiaan ook lang gevoetbald. Hij heeft alle jeugdelftallen doorgelopen en eindigde zijn sportieve carrière in het negende elftal, waar hij een mooie periode beleefde, spelend met zijn beide broers. Op de laatste Nieuwjaarsreceptie werd hij ook al onderscheiden, omdat hij meer dan 40 jaar lid was van VSCO’61. Een echte Kanarie dus met een geelzwart hart op wie zelden tevergeefs een beroep gedaan wordt.

In het restant van de vergadering werd het Verenigingsplan 2015-2017 goedgekeurd. Tevens werd Hendri Broekhuizen benoemd tot bestuurslid. Hij zal de portefeuille ‘voetbalzaken jeugd’ in zijn beheer krijgen.