Nieuws

VSCO’61 zet goede stap naar tweede ronde van de nacompetitie

donderdag 14 mei 2015

In een spannende en boeiende wedstrijd met kansen over en weer stapte VSCO’61 uiteindelijk als overwinnaar van het veld. Gezien het meer verzorgde spel en daardoor ook het veldoverwicht was de 2-0 overwinning terecht. Gezien de gevaarlijke counters van Advendo’57 is het zeker nog geen gelopen race en zal de return zaterdag in Ederveen nog een zware klus worden.

Onder fraaie weersomstandigheden begonnen VSCO’61 en Advendo’57 op sportpark De Heughte in Oosterwolde aan de eerste ronde van de nacompetitie. Gezien de inzet van beide ploegen van de eerste tot de laatste minuut hadden de trainers hun elftallen kennelijk tot op het bot gemotiveerd in hun strijd om de tweede klasse te bereiken. Het beeld over de hele wedstrijd was dat VSCO’61 met goed combinatievoetbal een klein veldoverwicht wist te creëren. Daarentegen was Advendo’57 snel in de omschakeling en gokte op zijn gevaarlijke spitsen. Diverse keren kwam het gevaarlijk uit na een afgeslagen kans van VSCO’61. Qua kansen was de eerste helft redelijk in evenwicht, met iets meer kansrijkere doelpogingen voor VSCO’61.

Uiteindelijk kwam VSCO’61 in de eerste helft toch op voorsprong doordat Gert Schreurs uit de rebound van een door Dominique van de Grift gemiste penalty alsnog de bal wist in te schieten. De penalty was veroorzaakt door een overtreding van de keeper van Advendo’57 op dezelfde Dominique van de Grift.

De tweede helft was koud begonnen of Dominique van de Grift wist op de helft van Advendo’57 de bal te ontfutselen en mee te geven aan de opgekomen Ruben Sleurink. Uit zijn voorzet schoot Gerwin de Leeuw knap binnen bij de eerste paal, maar keeper Django Donker bracht knap redding.

Verderop in de tweede helft wist ook doelman Arjan ten Klooster van VSCO’61 nog een keer goed te redden op een fraaie volley van Advendo’57. Ook uit de scrimmage die volgde na de corner van Advendo’57 wisten de gasten uit Ederveen de bal niet over de doellijn te werken. Daarvoor had VSCO’61 alweer enkele mooie kansen gehad om de voorsprong te vergroten.

Hoofdtrainer Wilfred Westerhuis bleek een gouden hand van wisselen te hebben. In de laatste fase van de wedstrijd bracht jij Martijn Pluim in het veld. Koud in het veld wist deze op links door te breken en een assist te geven op Jan van ’t Oever, die van buiten de zestien de bal strak in schoot. Hiermee werd de eindstand bepaald op 2-0.

Zaterdag wacht om 15.00 uur de return in Ederveen. Gezien het wedstrijdbeeld van deze middag betekent het dus nog zeker geen kat in ’t bakkie voor VSCO’61 en zal het wederom alle zeilen bij moeten zetten om de tweede ronde van de nacompetitie te bereiken. De supportersvereniging van VSCO’61 stelt een extra bus ter beschikking voor het vervoer naar Ederveen.

Opstelling VSCO’61: Arjan ten Klooster (k), Ruben Sleurink, Ruben Buijserd (c), Rick Sleurink (Nick Koele), Stefan Bosch, Wesley Pater, Jan van ’t Oever, Nico Nagelhout, Dominique van de Grift, Gert Schreurs (Martijn Pluim) en Gerwin de Leeuw (Jesse Rietberg).

 
Op de nieuwssites van De Gelderlander en Edestad wordt melding gemaakt van de overwinning van VSCO'61.

De wedstrijdfoto's zijn gemaakt door clubfotograag Dik Leusink.