Nieuws

Geslaagde negenenveertigste editie van het VSCO’61 Schoolvoetbaltoernooi

maandag 18 mei 2015

Vrijdag heeft onder prachtige weersomstandigheden alweer de negenenveertigste editie van het VSCO’61 Schoolvoetbaltoernooi plaatsgevonden. 14 jongens- en 12 meisjesteams met kinderen uit de groepen 7 en 8, en 7 teams met kinderen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen uit de gemeentes Oldebroek en Elburg streden op de velden van sportpark De Heughte om de titel.

De wedstrijden begonnen om 09.30 uur. Onder grote publieke belangstelling van vaders, moeders, opa’s, oma’s en anderen speelden de bijna 400 jongens en meisjes vol enthousiasme hun wedstrijden. Er werd fanatiek gevoetbald, waarbij er goede inzet en strijd getoond werd. De deelnemende teams hebben hierbij leuk voetbal en spannende wedstrijden laten zien.

De PWA uit Oostendorp stond bij de jongens, groepen 7 en 8, net als vorig jaar in de finale. Helaas voor deze school ging de finale ook dit jaar verloren. Nu niet van de Regenboog uit Oldebroek, maar van de Timotheüsschool uit Oldebroek. De Timotheüsschool was hierbij de terechte winnaar van de finale. De strijd om de derde en vierde plaats ging tussen De Regenboog uit Oldebroek en PCBS de Parel 1 uit ’t Harde. Eerstgenoemde ploeg heeft deze wedstrijd gewonnen en is hiermee derde geworden in het toernooi.

Bij de meisjes, groepen 7 en 8, heeft CNS ’t Loo de finale gewonnen. Vorig jaar was deze school nog tweede in het toernooi. In de finale werd gewonnen van PCBS de Parel 2 uit ’t Harde. PCBS de Parel was goed vertegenwoordigd in de finales bij de meisjes, want PCBS de Parel 1 heeft de strijd om de derde plaats weten te winnen van de Timotheüsschool en is hierdoor derde geworden.

Bij de kinderen uit de groepen 5 en 6 werd de PWA uit Oostendorp poulewinnaar. De PWA bleef De Wegwijzer uit ’t Harde voor in de rangschikking. De derde en vierde plaats in deze categorie gingen naar respectievelijk De Borchstee uit Elburg en De Blerck uit ’t Harde.

Om 17.15 uur vond, direct aansluitend op de finales, de prijsuitreiking plaats. De prijzen werden overhandigd door Gijsbert Kamphorst. Hij vertegenwoordigde de hoofdsponsor van het toernooi, Rabobank Noord Veluwe. Hij werd bij het uitreiken van de prijzen bijgestaan door Hendri Broekhuizen, voorzitter van de toernooicommissie van VSCO’61.

De prijswinnaars ontvingen een fraaie beker, waarbij de toernooiwinnaars een jaar lang de wisselbeker in hun bezit mogen houden. Daarnaast zullen de winnaars van het jongens- en meisjestoernooi met kinderen uit de groepen 7 en 8 deel kunnen nemen aan de Regiofinale Schoolvoetbal van de KNVB district Oost. Leuke bijkomstigheid hierbij is dat de eerstvolgende regiofinales mede georganiseerd zullen worden door VSCO’61. De finales zullen worden gespeeld op sportpark De Heughte in Oosterwolde.

Ook dit jaar werden de sportiefste scholen weer beloond met de Fair Play Cup. Bij de jongens uit de groepen 7 en 8 ging de Fair Play Cup voor de tweede keer op rij naar De Koldewijn Schoele uit Kamperveen. Onze complimenten voor het sportieve spel van deze school. Bij de meisjes, groepen 7 en 8, ging deze prijs naar Het Kulturhus uit ‘t Harde. De Fair Play Cup in de categorie groepen 5 en 6 is naar CNS ’t Loo 1 gegaan.

Ter herinnering aan het toernooi kregen alle deelnemers een vaantje aangeboden namens VSCO’61. Van sponsor Extran ontvingen alle deelnemers op de toernooidag een, vanwege het lekkere weer, welkom flesje Extran. Zonder de bijdrage van de sponsoren en de inzet van de vele vrijwilligers zou het toernooi niet mogelijk geweest zijn. De toernooiorganisatie is hen dan ook veel dank verschuldigd voor de bijdrage en inzet.

De toernooicommissie van VSCO’61 kijkt terug op een goed geslaagd Schoolvoetbaltoernooi en daarbij kijken we alweer uit naar de editie van 2016. In 2016 is er sprake van een waar jubileum, want dan zal de vijftigste editie van het toernooi georganiseerd worden. Vanwege het vijftigjarig jubileum zullen we deze editie natuurlijk niet zomaar aan ons voorblij laten gaan.

Klik hier voor de fotoreportage die Dries van Dijk gemaakt heeft voor de Loco.