Nieuws

VSCO’61 E2 wint de beker

dinsdag 19 mei 2015

VSCO’61 E2 heeft zaterdag de bekerfinale van DOS Kampen E4 met 5-1 gewonnen. De bekerfinales werden gespeeld op de velden van vv Heerde. Dankzij de vele meegereisde ouders, familie, vrienden en bekenden kunnen wij beschikken over enkele foto’s van de finale en de prijsuitreiking. Via hetzelfde kanaal kregen wij onderstaand wedstrijdverslag, waarvoor de webredactie hartelijk dank zegt. Wij willen alle spelers van E2 van harte feliciteren met het winnen van de beker. Proficiat!

‘De bekerfinale waar de spelers allang naar uitgekeken hadden, staat op punt van beginnen. Gespannen koppies in de kleedkamer, er werd bijna niets gezegd. Onder begeleiding van de scheidsrechter komen beide teams het veld op. Wat opviel dat er veel supporters van VSCO’61 langs kant van het veld stonden. Sommigen met vlag en toeter.

Nadat beide teams elkaar succes gewenst hadden kon de wedstrijd beginnen. Het is VSCO dat het heft in handen neemt, wat ze in de eerste minuut meteen al een grote kans oplevert. Bij de volgende aanval is het wel raak 0-1 voor VSCO’61.

VSCO probeert de tegenstander onder druk te houden, wat wederom resulteert in een snelle goal 0-2. DOS Kampen probeert het wel, maar mede door goed keeperswerk en goed verdedigen houd VSCO de nul. Na goed aanvallend voetbal maakt VSCO de 0-3en kort voor rust wordt het ook nog 0-4.

Na de rust begint DOS Kampen aan te dringen wat ze meteen een paar goede kansen oplevert. DOS Kampen scoort 1-4 na ongeveer een kwartier voetballen. Na het tegendoelpunt is het VSCO dat in de laatste minuut weet te scoren. Een aanval over de vleugel word voor gegeven en prima binnen gekopt bij de tweede paal 1-5.

Het laatste fluitsignaal klinkt, gewonnen! Hierna was de prijsuitreiking en werd de beker trots aan de meegereisde supporters getoond. Bij terugkomst in Oosterwolde werd een rondrit gemaakt, uiteraard de huldiging op het balkon en natuurlijk feest in de kantine.’