Nieuws

Succesvol VSCO’61 Kanariepietjestoernooi

zondag 24 mei 2015

Zaterdag is de derde editie van het VSCO’61 Kanariepietjestoernooi georganiseerd op sportpark De Heughte in Oosterwolde. 17 teams, bestaande uit in totaal circa 85 kinderen, speelden op zaterdagmorgen fanatiek hun wedstrijden.

Aan het toernooi deden naast drie teams van organisator VSCO’61, teams van zeven buurtverenigingen mee. Elburger SC en Go Ahead Kampen waren hofleverancier, met ieder maar liefst vier teams. DSV’61 uit Doornspijk was vertegenwoordigd met twee teams. De verenigingen EFC'58 uit Ermelo, VV Hulshorst, OWIOS uit Oldebroek en WHC uit Wezep deden elk met één team mee. Deze teams speelden zowel in de leeftijdscategorie 4- en 5-jarigen als in de categorie 6-jarigen.

De wedstrijden werden gespeeld op het hoofdveld en begonnen rond 09.45 uur. Iedere wedstrijd duurde tien minuten en de laatste wedstrijden waren rond 11.45 uur afgelopen. De jongste voetbal(l)(st)ers van de verenigingen speelden hierbij 4 tegen 4, en werden hierbij aangemoedigd door de aanwezige supporters. Een groot aantal vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en andere belangstellenden kwamen naar de wedstrijden kijken. De tribune op sportpark De Heughte was hierbij druk bezet en bood welkom ruimte om te schuilen voor de regen die helaas viel.

Tijdens het toernooi was er voor alle deelnemers ranja beschikbaar en na afloop kregen alle deelnemers namens VSCO’61 een drankje en patat plus een frikandel aangeboden. Hier werd door iedereen van genoten en het was daarbij een gezellige drukte in de kantine.

Speciaal woord van dank uit naar de vier aanwezige scheidsrechters, voor de gelegenheid veldwachters geheten. Yvonne Schoonhoven, Matthijs Broekhuizen, Andries Stoffer en Gerrit Steert hebben de hele ochtend de regen getrotseerd en de wedstrijden in goede banen geleid, grote klasse!

Al met al is de toernooicommissie tevreden over het toernooi. De opkomst was erg goed en het enthousiasme van de deelnemende kinderen groot. We bedanken dan ook alle deelnemers en vrijwilligers, zonder hen was het toernooi immers niet mogelijk geweest.

Voor 2016 staat de vierde editie van het toernooi alweer in de agenda. Het toernooi zal dan wederom plaatsvinden op de op één na laatste zaterdag van mei.

De foto’s zijn gemaakt door clubfotograaf Dik Leusink.