Nieuws

Sportiviteit en gezelligheid troef bij VSCO’61 G-voetbaltoernooi

dinsdag 09 juni 2015

Zaterdag 6 juni namen 17 teams deel aan de zesde editie van het VSCO'61 G-voetbaltoernooi op sportpark De Heughte in Oosterwolde. De deelnemers, de organisatie, de bezoekers, de vrijwilligers en de sponsors kunnen terugkijken op een uiterst geslaagd toernooi. Het was fantastisch weer en de sfeer was erg gezellig te noemen.

Bert Schipper, bestuurslid PR & Communicatie van voetbalvereniging VSCO’61, opende het toernooi. Vanaf tien uur streden de teams in verschillende categorieën om de trofee. Ook dit jaar toonde het toernooi aan dat mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking aantrekkelijk voetbal kunnen spelen. De spelers, toeschouwers en de organisatie hebben hiervan genoten.

De organisatie van het toernooi verliep goed en er werd erg fantastiek gevoetbald door alle deelnemers. Gelukkig stond sportiviteit bij alle deelnemers hoog in het vaandel en werd er netjes gespeeld, Hulde voor het sportieve spel. De EHBO medewerkers waren gelukkig dan ook alleen maar druk met kleine blessures.

Zoals elk jaar zijn ook dit jaar, na afloop van de eerste wedstrijden, alle teams op de foto gezet door clubfotograaf Dik Leusink. De foto’s zullen binnenkort weer aan alle teams worden verzonden. Elk team heeft direct na het maken van de foto deelgenomen aan het binnen VSCO’61 inmiddels beroemde ‘Dikke Bertha’ spel. Dit betreft een snelheidsspel, waarin gemeten wordt hoe hard iemand op doel schiet. Van elk team konden twee afgevaardigden meedoen aan dit spel.

Rond het middaguur was er voor iedere deelnemer een lunch, mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Spijkerboer en De Fruit-o-loog. Tijdens de lunch was er een prachtig en gezellig optreden van Duo Remix. Onder de Nederlandstalige klanken gingen de deelnemers, mede ook onder leiding van de zeer enthousiaste clown Ziezo, in polonaise door de kantine op sportpark De Heughte. Ook op het terras zat de sfeer er goed in.

Om half drie werden de finalewedstrijden gespeeld. SKV G1 uit Wageningen gaf voor aanvang van het toernooi aan graag de nieuwe wisselbeker voor de seniorenpoule mee te willen nemen naar Wageningen. Helaas zijn ze niet in deze opzet geslaagd. SKV werd tweede in haar poule en speelde hierdoor de kleine finale tegen KHC G1 uit Kampen. Deze wedstrijd werd gelukkig voor SKV wel gewonnen en hiermee werden ze derde in het toernooi. De finale ging tussen KHC G2 en Doetinchem G2. Het werd een spannende wedstrijd, waarin KHC G2 uiteindelijk de overwinning naar zich toe wist te trekken. Hierdoor is KHC G2 het komende jaar de trotste bezitter van de wisseltrofee.

In de recreantenpoule was Wijhe ’92 de sterkste ploeg. Zij wisten in de finale te winnen van De Klup Twente. De winnaar van vorig jaar, Colmschate’33 G2 uit Deventer, moest dit jaar genoegen nemen met de derde plek. Zij wonnen in de kleine finale van Het Adelaarsnest G1 uit Oosterwolde.

Bij de jeugd ging de titel voor de eerste keer naar Colmschate’33 JG1. Zij wisten in de poule meer punten te scoren dan nummer twee AZC Zutphen JG1 en nummer drie asv Dronten JG1. De wisseltrofee voor de jeugd is komend jaar dus te bezichtigen in Deventer. Naast het voetballende plezier beleefde de jeugd ook erg veel lol aan de leuke optredens van clown Ziezo. Hij wist met spannende trucks en leuke dansjes continue de aandacht van de kinderen te trekken.

Aan alle deelnemende teams is er een beker uitgereikt. De prijzen werden vol enthousiasme uitgereikt door Liesbeth Vos, wethouder van de gemeente Oldebroek. De winnaars vierden hun overwinning als echte kampioenen tijdens de prachtige balkonscène op het balkon van de kantine. Alle deelnemers kregen ter herinnering aan het toernooi een mooi vaantje uitgereikt.

Tijdens de prijsuitreiking werden ook de prijzen voor de zogenaamde ‘Dikke Bertha’ cup uitgereikt. VV Doetinchem G2, Wijhe ’92 G1 en AZC Zutphen JG1 realiseerden de hoogste snelheid in respectievelijk de senioren-, recreanten-, en jeugdpoule.

Na het toernooi werd genoten van de barbecue, verzorgd door Slagerij Henk van de Weg. De muzikale omlijsting werd mogelijk gemaakt door L & M Licht en Geluid, zij waren de gehele dag aanwezig op sportpark De Heughte en zorgen voor een gezellige sfeer.

Het toernooi werd afgesloten door Bert Schipper. Hij bedankte alle deelnemers, begeleiders, sponsoren, scheidsrechters en alle vrijwilligers die aan het toernooi bijgedragen hebben. Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde dag, die zonder de inzet van deze vele vrijwilligers niet mogelijk zou zijn geweest.

Tot slot gaat er veel dank uit naar de sponsoren Hulleman Consultancy, Flesst, Elburg Foods en Alfa Accountants en Adviseurs, die deze dag financieel hebben ondersteund.

De foto's zijn gemaakt door clubfotograaf Dik Leusink.

Op de website van WHC is een leuk artikel verschenen over de deelname van hun G-voetbalelftal aan het toernooi.