Nieuws

Sterke verdediging VSCO'61 goed voor BDU Cup

donderdag 18 juni 2015

Het onderstaande artikel is van de hand van Barry Wensink en is overgenomen van Veluweland.nl. Op de foto overhandigt verslaggever Dick van der Veen van Veluweland de BDU Cup voor de minst gepasseerde verdediging aan VSCO'61-aanvoerder Ruben Buijserd.

'Een goed op elkaar ingespeelde verdediging, weinig blessures in de achterhoede en een keeper die hoofdklasse kan spelen. De vier VSCO'ers die aanwezig zijn bij de overhandiging van de BDU Cup, categorie verdedigend, verklaren waarom de kanaries de minste tegentreffers kregen in het afgelopen seizoen. ,,Helaas was het niet voldoende om te promoveren naar de 2e klasse", aldus Ruben Buijserd.


Aanvoerder Buijserd heeft, samen met keeper Arjan ten Klooster en spelers Rick Sleurink en Wesley Pater, op de tribune plaatsgenomen. Samen met de delegatie van Veluweland.nl wordt het afgelopen seizoen doorgenomen. De VSCO'ers zijn blij dat ze van alle, ruim twintig, voetbalclubs in het verspreidingsgebied van Veluweland.nl de minste tegentreffers moesten incasseren. Toch steekt het dat promotie opnieuw niet gelukt is en een nieuw seizoen in de 3e klasse wacht. ,,We vinden dat we niet op dit niveau thuishoren, maar het is moeilijk om de stap te maken. Met name tegen de kleinere tegenstanders laten we te veel punten liggen", geeft keeper Ten Klooster aan. ,,We kunnen veel beter, maar we laten het te weinig zien. Ik denk dat we in de 2e klasse dezelfde prestatie hadden neergezet", vult Buijserd aan.

Waar VSCO'61 in het verleden in een derby vaak het onderspit moest delven, ging dat nu beter. Zo werd kampioen 't Harde tweemaal verslagen. Tegen het Doornspijkse DSV'61 daarentegen ging het in beide onderlinge ontmoetingen mis. 
De jonkies Sleurink en Pater luisteren aandachtig en ook zij willen zo snel mogelijk promoveren. Met slechts 22 tegentreffers in 26 wedstrijden zat het achterin wel snor. Sterker nog, in precies de helft van die wedstrijden wist de tegenstander niet tot scoren te komen. Aanvallend had het echter wel wat meer mogen zijn, hoewel 58 doelpunten niet weinig is. Dat is echter inclusief de 12-0 tegen het gedegradeerde EZC'84. Een tegenstander waarvan nota bene in Epe met 3-1 verloren werd. Het viertal denkt er hoofdschuddend aan terug en het is typerend voor het optreden van de geelhemden in het seizoen 2014/2015; sterk spel en winstpartijen afwisselen met zwakke optredens en nederlagen. Het leverde na een niet al te beste eerste seizoenshelft uiteindelijk toch nog de vierde plaats op. De laatste vijf reguliere wedstrijden werden dan ook gewonnen.

Daardoor mocht de formatie van oefenmeester Wilfred Westerhuis aantreden in de nacompetitie. ,,We wonnen thuis met 2-0 van Advendo'57, maar verloren in Ederveen met 3-0. Binnen een minuut stonden we op achterstand en dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Al je het eerste kwartier de nul weet te houden komt het goed", kijkt Ten Klooster achterom naar wat geschiedenis is.

Vooruitkijkend naar de komende voetbaljaargang zijn de spelers uit Oosterwolde positief. ,,De trainingsopkomst is goed. Onze trainer gaat de cursus TC 1 volgen en heeft het bij ons goed naar zijn zin. Na de degradatie van het tweede is het gat met dat team helaas wel wat groter geworden", aldus Buijserd. Waar enkele spelers vertrekken/stoppen, komen er andere voetballers voor terug. Achterin is Arjan ten Klooster een zekerheidje en hij wordt door zijn medespelers geprezen om zijn kwaliteiten. Toch hoeft de doelman niet ten koste van alles de stap naar een andere vereniging te maken. ,,Ik speel graag voor VSCO'61 en hoef niet zo nodig weg." Hij woonde een jaartje in Zaandam, maar kijkt na een seizoen als veldspeler in een lager team bij VSCO'61, terug op een sterke competitie.

Feit is dat het viertal nu al uitkijkt naar de nieuwe competitie waarin onder andere Rinse van der Velde, hij keert terug van WHC uit Wezep, voor de doelpunten moet zorgen. Een BDU Cup is mooi, maar over twaalf maanden hopen ze in Oosterwolde (ook) een andere prijs te pakken te hebben.'