Nieuws

Gezellige VSCO’61 Familiedag

donderdag 18 juni 2015

Het seizoen 2014 - 2015 is voor VSCO’61 afgelopen zaterdag ten einde gekomen met de Familiedag. Dit evenement staat al jaren garant voor een traditioneel gezellige afsluiting van het seizoen bij VSCO’61. Het was vanaf het begin van de ochtend al lekker druk op Sportpark De Heughte.

De senioren begonnen rond de klok van 11.00 uur aan hun voetbaltoernooi. In twee poules streden de teams tegen elkaar om zich te plaatsen voor de finales. Het toernooi voor de senioren is verrassend gewonnen door VSCO’61 5. Dit elftal - van de leiders Ferdi Spijkerboer en Bert Schreurs - eindigde voor VSCO’61 1 in de eindrangschikking van het toernooi. De finale bleef onbeslist, waarna penalty’s de beslissing brachten. VSCO’61 1 wist door deze tweede plaats haar titel van de laatste editie niet te prolongeren. De derde plaats in het toernooi ging naar het elftal van VSCO’61 3, zij eindigden voor VSCO’61 A1.

De jeugd trapte rond 12.30 uur af met een ware finale. Gedurende het afgelopen seizoen is er in de rust van een aantal thuiswedstrijden van VSCO’61 1 een gatendoek schietcompetitie gehouden voor de D-pupillen. Uit elke ronde gingen er 2 kinderen door naar de finale, welke gehouden is op de Familiedag. De volgende spelers deden mee aan de finale: Yoeri van Brummen, Joël Bultman, Laura Boeve, Roald Dickhof, Twan Schuurman, Hielke Rietberg, Christian Pap en Alex Kroes. Iedereen mocht 3 keer schieten en per poging konden maximaal 25 punten worden behaald.

De eerste prijs ging naar Christian Pap die maar liefst drie keer in de 25 wist te schieten. Zowel Joël Bultman als Roald Dickhof wisten één keer in de 25 te schieten, waarna een barrage volgde. Deze werd gewonnen door Joël Bultman, die daarmee de tweede prijs in de wacht sleepte.

Vanaf 13.15 uur ging het mixtoernooi voor de B-, C-, D-, E- en F-jeugd van start. Aan dit toernooi namen ongeveer 70 kinderen deel. De E- en F-pupillen speelden 7 tegen 7 of 8 tegen 8 op een half veld. Zij werden ingedeeld in de volgende teams: Ajax, Barcelona, Bayern München, Juventus en Chelsea. Ajax wist alle wedstrijden te winnen en was daarmee de verdiende winnaar van het toernooi. De B-, C- en D-spelers en speelsters speelden 6 tegen 6 op een kwart veld. Zij werden ingedeeld in de landenteams Nederland, Spanje, Argentinië, Duitsland en Brazilië. Hier was het spannender. Spanje wist uiteindelijk met een beter doelsaldo de eerste plek te behalen.

Alle jeugd werd na afloop beloond voor hun inzet met een lekker waterijsje. De winnaars kregen daarnaast een ‘snoepmedaille’. Naast het voetbal was er daarbij de hele dag genoeg te doen voor de jeugd. Er waren springkussens en een megastormbaan aanwezig. De kinderen genoten daarnaast van de clown en suikerspin.

Aansluitend op het mixtoernooi voor de jeugd vond het ouder-/kindtoernooi plaats. Hieraan namen 6 teams deel onderverdeeld in 2 poules. In elke poule werden 2 wedstrijden gespeeld. Daarna volgden de finalewedstrijden. De finale werd gespeeld tussen Heerenveen en Feyenoord. Uiteindelijk wist Heerenveen (bestaande uit de families Van ’t Oever, Pleiter, Evers en Schut) de finale te winnen van Feyenoord (bestaande uit de families van Brummen, Van der Graaf en Mulder).

Rond de klok van 17.00 uur werd door voorzitter Ben Schreurs teruggekeken op het afgelopen seizoen en werd er afscheid genomen van een aantal selectiespelers en bij de selectie betrokken personen. Daarvoor al werd VSCO’61 A2 gehuldigd voor het behaald najaarskanmpioenschapen en VSCO’61 E2 voor het winnen van de KNVB-beker. Alle spelers kregen een mooie bal overhandigd. Ook werd de Presentatiegidscommissie in het zonnetje gezet vanwege het behalen van de Gulden Gids Award, omdat de Presentatiegids 2014-2015 is uitgeroepen tot beste van Nederland van dat seizoen. Het programma werd vervolgd met de prijsuitreiking en de bekendmaking van de uitslag van de grote verloting van VSCO’61.

Gedurende de dag werd de muzikale omlijsting verzorgd door L & M Licht en Geluid. Om 16.00 uur werd de barbecue ontstoken, welke verzorgd werd door het kantinepersoneel van VSCO’61. Dit was eveneens de start van een gezellig nazit, waarbij alle elftallen zich verzamelden op het terras of op de velden rondom de kantine. Het bleef vervolgens nog erg gezellig op sportpark De Heughte en er werd nog leuk nagepraat over het afgelopen seizoen.

De toernooicommissie bedankt alle vrijwilligers die bijgedragen hebben aan de Familiedag voor hun inzet. Binnen de commissie is er tevredenheid over het verloop van de dag. Met de Familiedag komt er een einde aan een aantal weken met veel toernooien bij VSCO’61. Dit betekent niet dat de toernooicommissie vanaf dit moment stilzit. De commissie kijkt namelijk alweer vooruit naar het volgende seizoen. Voor VSCO’61 start dit seizoen met het Berend Elzerman Toernooi. De eerste wedstrijd van dit toernooi zal op dinsdagavond 4 augustus worden gespeeld en deze zal gaan tussen WVF en gastheer VSCO’61.