Nieuws

Geslaagd Beach Soccer Toernooi VSCO’61 in het kader van Vonk van Oldebroek

zaterdag 20 juni 2015

Van dinsdag 9 juni tot en met vrijdag 12 juni stonden de avonden op sportpark De Heughte in Oosterwolde in het teken van Beach Soccer. Dit sportieve evenement was georganiseerd door het vrouwenelftal van VSCO’61. Zij wisten vorig jaar ‘de Vonk van Oldebroek’ te winnen met hun plan voor een Beach Soccer Toernooi. Dit initiatief sloot goed aan bij de doelstelling van de gemeente om meer jeugd te laten sporten. Grote animator achter het door de vrouwen ingediende plan was Özlem van der Kubbe, speelster van VSCO’61 Vrouwen 1. Dinsdag 9 juni was het dan zo ver, de aftrap van het eerste Beach Soccer Toernooi bij VSCO’61.

Het toernooi en de avond werd geopend door burgemeester Hoogendoorn. Allereerst waren de jongens onder de 16 aan de beurt om te laten zien hoe je moet voetballen in het zand. Een mooie zomeravond waarbij veel publiek was. Woensdagavond stond in het teken van dames en meisjes. Deze waren onderverdeeld in twee poules, meisjes onder de 16 en dames. Donderdagavond stond gepland voor heren boven de 16. Er waren veel aanmeldingen waardoor er twee poules gemaakt konden worden. Goed om te zien dat er zich teams hadden aangemeld van binnen de vereniging, maar ook van buiten de vereniging. De laatste avond mochten er mixteams van mannen en vrouwen aantreden. Elke wedstrijd moesten er verplicht twee dames in het veld staan. Dit zorgde voor een gezellige sfeer op het strand van VSCO’61.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement. Het weer werkte goed mee en zorgde ervoor dat je je soms waande op de Copa Cabana, het beroemde strand van Rio de Janeiro, waar het beach soccer zo ongeveer is uitgevonden. Als gezellige afsluiting van de mooie week was er op vrijdagavond een spetterende beach party.

VSCO Vrouwen 1 bedankt iedereen voor de gezellige week, die zonder de inzet van veel vrijwilligers niet mogelijk zou zijn geweest.