Nieuws

VSCO’61 start Berend Elzerman Toernooi met nederlaag

dinsdag 04 augustus 2015

In de aftrap van de voorbereiding op het nieuwe seizoen incasseert VSCO’61 in de eerste wedstrijd van het Berend Elzerman Toernooi een 5-1 nederlaag tegen WVF. Een ietwat geflatteerde uitslag misschien, maar zeker gezien het gehele beeld van de wedstrijd niet onverdiend. WVF wist het doel beter te vinden en was met name in de tweede helft scherp in de afronding.

Trainer Wilfred Westerhuis van VSCO’61 begon de eerste wedstrijd van het eigen Berend Elzerman Toernooi met een opstelling waarbij zelfs de vaste supporters goed moesten kijken wie er in het veld stonden. Door vakantie van diverse vaste krachten stonden er maar liefst drie veldspelers in de basis, die vanuit de A-jeugd hun debuut maakten in de eerste selectie. Daarnaast stond de vaste keeper Arjan ten Klooster in de spits en verdedigde Alex Grootenhuis het doel. Ook hij komt over vanuit de A-jeugd, maar heeft vorig jaar al wel aan de selectie geroken.

Desondanks speelde VSCO’61 het eerste half uur behoorlijk en was er zelfs sprake van een klein veldoverwicht. Dit resulteerde erin dat de twee eerste kansen voor VSCO’61 zijn. Na een half uur wisselen beide trainers vijf spelers en kantelt ook het wedstrijdbeeld. WVF komt duidelijk beter in het spel en weet al snel via Muhuttin Yukselen de 1-0 op het scorebord te brengen. Nog voor rust staat het 2-0 door een fout in de verdediging van VSCO’61.

Na rust krijgt WVF in de 63e minuut de kans op 3-0, maar mist een penalty, die knap wordt gestopt door doelman Grootenhuis. Enkele minuten later weet WVF te profiteren van slordig verdedigen van VSCO’61 en wordt het alsnog 3-0.

In het laatste kwartier vallen er nog drie doelpunten. Jan van ’t Oever scoort namens VSCO’61 uit een penalty 3-1. Snel daarna lobt Jari Bezembinder de bal fraai over de verdediging van VSCO’61 en de uitgekomen keeper Grootenhuis en ook het slotakkoord is voor hem. Uit een vloeiende aanval brengt  hij de eindstand op 5-1. VSCO mist in die fase ook nog enkele kansen, omdat er gefaald wordt in de afwerking.

Door deze uitslag speelt VSCO’61 zaterdag om 14.00 uur om de derde plaats tegen de verliezer van de wedstrijd WHC - Be Quick’28, die morgen om 19.15 uur op sportpark De Heughte gespeeld wordt. WVF speelt dan om 16.30 uur de finale tegen de winnaar van die wedstrijd. Trainer Westerhuis kan dan weer een beroep doen op enkele spelers, die dan terug zullen zijn van vakantie.

De foto's zijn gemaakt door clubfotograaf Dik Leusink.