Nieuws

WHC doet zichzelf tekort tegen Be Quick’28

woensdag 05 augustus 2015

In een leuke en onderhoudende wedstrijd in het kader van het Berend Elzerman Toernooi, waarin WHC en Be Quick’28 elkaar lang in evenwicht hielden, trok uiteindelijk Be Quick aan het langste eind. Daarmee kreeg WHC over het geheel van de wedstrijd genomen misschien iets te weinig, maar uiteindelijk was Be Quick scherper in de afronding. Al had het wel een eigen doelpunt van WHC nodig om de score te openen.

Na de openingsfase, waarin beide ploegen elkaar aftastten, trok WHC het initiatief in de loop van de eerste helft naar zich toe. Na een klein half uur resulteerde dat in de eerste echte kans voor WHC, echter de bal werd over het doel van Be Quick gelobd. Vrij snel daarna moest de goed keepende doelman Van de Werfhorst van WHC handelend optreden en bracht met de rechterhand knap redding op een inzet van Be Quick. In het laatste kwartier van de eerste helft werd WHC sterker en kreeg enkele goede mogelijkheden, waaronder een vrije trap die naast ging.

In de tweede helft hetzelfde wedstrijdbeeld. Een beter voetballend WHC dat het veldoverwicht echter niet in doelpunten tot uitdrukking wist te brengen. Het begon al met een kopbal op een voorzet van rechts, die rakelings naast de paal ging. Kort daarop bracht de doelman van Be Quick redding op een inzet van WHC. Zo bleef WHC zichzelf tekort doen door uiteindelijk de kansen niet te verzilveren.

Zoals zo vaak gebeurt kantelde naarmate de wedstrijd vorderde het wedstrijdbeeld en werden de uitbraken van Be Quick steeds gevaarlijker. Uiteindelijk was het een eigen doelpunt van WHC dat Be Quick op voorsprong bracht. Een bal van links werd door een verdediger van WHC via de paal in eigen doel gewerkt. WHC ging daarna nog harder op zoek naar een doelpunt, maar het was Be Quick dat profiteerde van de ruimte die daardoor ontstond. In de 88e minuut schoot Mark Meijer met een schot vanaf de zestien de bal hard binnen en bracht de eindstand op 2-0.

Door dit resultaat kent de finaledag van het Berend Elzerman Toernooi zaterdag op sportpark De Heughte twee echte derby’s. Om 14.00 uur speelt organisator VSCO’61 in de troostfinale de Oldebroekse derby tegen WHC om de derde plaats. Daarna vindt er in de finale een echte Zwolse derby plaats tussen WVF en Be Quick'28. Deze wedstrijd begint om 16.30 uur. Direct na afloop van de finale vindt de prijsuitreiking plaats van het Berend Elzerman Toernooi. De weersvoorspellingen voor zaterdag zijn gunstig. Alle reden dus om naar sportpark De Heughte in Oosterwolde te komen.

Fotografe Ernie van Beek heeft een mooie fotoreportage gemaakt van de wedstrijd. De foto's zijn hier te bekijken.