Nieuws

BeQuick'28 wint 34e editie Berend Elzerman Toernooi

zondag 09 augustus 2015

Nieuwkomer Be Quick’28 uit Zwolle heeft door een 2-0 overwinning te boeken op WVF de 34e editie van het Berend Elzerman Toernooi op haar naam geschreven.

In een boeiende en gelijkopgaande wedstrijd waren de kansen schaars. In de eerste helft was Muhuttin Yükselen enkele malen het dichtstbij een treffer namens WVF, maar beide keren trof hij doelman Wibo van Dijk op zijn weg. In de 38e minuut leek de score te worden geopend doordat scheidsrechter Alex Bos een handsbal bestrafte met een strafschop. Echter hij herzag deze beslissing op aangeven van de assistent-scheidsrechter, omdat de handsbal net buiten de zestien gemaakt zou zijn. De vrije trap van Richard Bouwmeester leverde niets op.

Al snel in de tweede helft kwam BeQuick’28 op voorsprong. Op links brak Mark Meijer door en zijn voorzet werd bij de eerste paal binnen gegleden door Bas Buimer. Hierna ging WVF wel op zoek naar de gelijkmaker, maar echt gevaarlijk werd het niet. Aan de andere kant was BeQuick’28 wel enkele malen gevaarlijk. Yordi Veldman zette met een bekeken steekpass Rob Huisman alleen voor doelman Van Dijk, maar de goalie wist een treffer te voorkomen.

De slotfase leverde aan beide kanten nog enkele goede kansen op. Eerst was Yordi Veldman dichtbij een treffer, maar hij schoot in kansrijke positie over het doel. Aan de andere kant wist invaller doelman Enes Kucuker knap redding te brengen op een kopbal vanuit een hoekschop. In de slotminuut bepaalde Bas Buimer de eindstand op 2-0 en wist BeQuick’28 beslag te leggen op de eerste plaats.

Klik hier voor het wedstrijdverslag en de foto's op de website van WVF.

Klik hier voor het wedstrijdverslag op de website van Be Quick'28.