Nieuws

VSCO'61 Vr1 tegen WVF Vr1: Een zware bevalling!

woensdag 16 maart 2016

Afgelopen zaterdag stond er weer een leuk potje voetbal op het programma voor de dames van VSCO'61. VSCO, op plek 4 in de competitie, speelde thuis tegen WVF, de nummer 11 in de competitie. De dames hadden er vertrouwen in en begonnen de dag ontspannen en dankzij het fijne zonnetje en de deuntjes van Hulptroep FM zat het sfeertje er meteen goed in. Oftewel, die drie punten zouden een makkie worden.

Om 12.00 uur trapten de dames van VSCO de wedstrijd af en werd er meteen goed druk naar voren gezet. VSCO speelde veelal op de helft van de tegenstander en er werd lekker heen en weer getikt. Toch had WVF hun verdediging goed opgezet en had VSCO moeite met het daadwerkelijk creëren van kansen. Door verschillende spelers werd een aantal keer op het doel geschoten, maar de keeper van WVF zat er telkens goed bij. Na ongeveer 20 minuten kreeg Kim Bruijnes de kans om van afstand te schieten, maar deze belandde helaas op de lat. Als de verdediging van WVF de bal onderschepte werd deze meteen naar voren geschoten, maar de verdediging van VSCO was scherp en hierdoor werd WVF niet vaak gevaarlijk. VSCO deed nog een aantal goede pogingen om op voorsprong te komen, maar na 45 minuten was de stand nog steeds 0-0.

In de rust beseften de dames van VSCO dat deze wedstrijd misschien toch niet zo'n makkie was. Er werd hard gewerkt door alle speelsters, maar een doelpuntje was wat ze nodig hadden. De dames waren na 45 minuten al aardig vermoeid, maar dankzij een oppeppend praatje van trainer Wim liepen de dames weer vol goede moed het veld op.

WVF had een goed gevulde bank, dus de tweede helft stonden er een aantal nieuwe, topfitte dames in het veld, terwijl VSCO helaas maar één wissel had deze wedstrijd. Na de aftrap werd al snel duidelijk dat de speelsters van WVF nog iets meer energie hadden. WVF voetbalde met meer druk naar voren, waardoor de verdediging en de keeper van VSCO een aantal keer goed aan de bak moesten. Ook VSCO creëerde nog een aantal kansen, maar ze kregen de bal maar niet in het doel. De wedstrijd werd steeds spannender, want na 75 minuten stond het nog steeds 0-0 en waren de teams gelijkwaardig in het spel. Totdat in de 79ste de bal teruggelegd werd op Grietje de Zwaan en zij de ruimte kreeg om te schieten. Deze bal eindigde in de rechterbovenhoek van het doel. Eindelijk, 1-0 voor VSCO!

De dames van VSCO waren kapot, maar dit gingen ze niet meer weggeven. Er werd nog 10 minuten ontzettend hard gewerkt om die voorsprong te behouden. Het was wachten op het verlossende fluitje van de scheids en toen deze eindelijk klonk was de blijdschap groot!

Het was niet bepaald een makkie, maar die drie punten waren mooi weer voor de dames van VSCO’61!