Nieuws

VSCO'61 ruim langs Hulshorst

zaterdag 19 maart 2016

Het is VSCO’61 in de uitwedstrijd tegen Hulshorst gelukt de nare nasmaak van twee nederlagen op rij enigszins weg te spoelen. Na een 0-4 ruststand wordt uiteindelijk met 1-5 gewonnen.

VSCO’61 begint flitsend aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut weet Jan van ’t Oever na een mooie crosspass van Gerjan van de Maaten de 0-1 te scoren. In de 17e minuut scoort Rinse van der Velde de 0-2 met het hoofd na een mooie voorzet van Gerwin de Leeuw vanaf de rechterflank met zijn linkervoet.

Nog voor het halfuur verstreken is staat de 0-3 al op het scorebord. Een mooi combinatie tussen Rinse van der Velde en Gerwin de Leeuw brengt de bal bij Thomas van de Kolk die van dichtbij binnentikt.  Hulhorst brengt vervolgens Kristian van Olst in als laatste man om het tij te keren. Op slag van rust wordt een overtreding op Rinse van der Velde binnen de zestien bestraft met een penalty. De VSCO-spits plaats zichzelf achter de bal en tekent voor de 0-4 ruststand.

De tweede helft is minder enerverend dan de eerste. De wedstrijd is gelopen en VSCO’61 dringt niet echt meer aan. Toch krijgt VSCO’61 nog enkele mogelijkheden. In de 52e minuut tast doelman Thijs Menges mis op een voorzet van Gerwin de Leeuw. Jan van ’t Oever ziet zijn inzet echter net naast het doel gaan. Even later wordt een ingooi van Gerwin de Leeuw verlengd door Rinse van der Velde, maar de kopbal van Bart Schoonhoven op het doel mist kracht om doelman Menges te verrassen.

In de 70e minuut weet VSCO’61 wel te scoren. Uit een voorzet van Gerwin de Leeuw, nu van de linkerflank,  scoort Rinse van der Velde met het hoofd zijn hattrick van deze middag. Drie minuten laten weet Erik van Duinen de spreekwoordelijke eer te redden voor Hulshorst. Een vrije trap rand zestien belandt op de paal en uit de rebound bepaalt Van Duinen de eindstand op 1-5.

Donderdagavond speelt VSCO’61 om 20:00 uur een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Hierden. Komende zaterdag is een vrije dag en op 2 april wordt uit gespeeld tegen SP Teuge.

Ook Hulshorst heeft op haar website een wedstrijdverslag geplaatst.