Nieuws

Opnieuw winst voor VSCO’61 Vrouwen 1

donderdag 24 maart 2016

Woensdagavond 23 maart speelden onze vrouwen uit in Wijthmen. De vrouwen 1 van Wijthmen stonden op de negende plek in de competitie. De dames uit Oosterwolde stonden op de vierde plek. Er moest gewonnen worden om mee te blijven doen in de top 5. De aftrap was om 20.00 uur op sportpark De Elshof.

Deze avond moest het zonder de trainer gebeuren vanwege ziekte. Grietje nam de rol van leidster op zich en ging over de opstelling en wissels. Ook was er geen assistent-scheidsrechter aanwezig dus deze taak was weggelegd voor een wisselspeler. Met een krapppe selectie van 12 spelers werd er uiteindelijk vertrokken richting Wijthem.

VSCO’61 begon sterk aan de wedstrijd. Er was veel balbezit en er werden diverse kansen gecreëerd. Na een paar minuten lag de eerste bal binnen de doelpalen. Een doelpunt gemaakt uit een actie van Kim die uithaalde en met een mooie curve de bal in de goal wist te plaatsen.

Verder in de eerste helft werd het wat rommelig in het veld. eel balverlies en weinig kansen. Hierdoor werd Wijthmen steeds gevaarlijker. Echter kon de verdediging dit oplossen en van achteruit weer opbouwen. Toen kreeg Cynthia een bal in haar gezicht met als gevolg een bloedneus. Ze verliet even het veld. Deze ondertalsituatie werd benut door Wijthem, die 1-1 wisten te scoren.

In de tweede helft ging het weer beter. Er werden veel combinaties gemaakt en zo wist VSCO’61 steeds gevaarlijker te worden. Uiteindelijk viel de 1-2 door een doelpunt van Yvonne. Gelukkig weer op voorsprong, maar scherpte was geboden om geen punten meer weg te geven. Dit werd volgehouden tot het einde van de wedstrijd. Richting het einde van de wedstrijd kwam Yvonne 1 op 1 te staan met de keeper en schoot de bal heel rustig langs de keeper in het doel. Zo eindigde de wedstrijd met 1-3 en gingen de 3 punten weer mee naar Oosterwolde.

Met 30 punten uit 14 wedstrijden staan de vrouwen van VSCO'61 nu op de vierde plaats in de competitie. Ze lopen echter enkele wedstrijden achter. Indien deze in winst worden omgezet zouden ze virtueel nu op de tweede plaats staan. Daarmee doen ze nog volop mee voor het kampioenschap. Voor aankomende zaterdag staat de derby op het programma tegen DSV’61 Vr2. De aftrap zal om 12.00 uur zijn op het sportpark De Heughte in Oosterwolde.