Nieuws

VSCO'61 reist af naar Teuge

donderdag 31 maart 2016

Zaterdag reist VSCO’61 af naar Teuge om tegen de plaatselijke trots te spelen. De wedstrijd op sportpark de Dulmer begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter H.A. Marsman.

De competitie nadert zo langzaamaan haar einde en haar ontknoping. In de derde klasse B wordt de strijd om het kampioenschap en de laatst te vergeven periodetitel(s) spannend, maar ook de strijd om rechtstreekse degradatie en nacompetitie om degradatie te ontlopen is volop ontbrand. VSCO’61 kan naar boven kijken en proberen een plaats voor promotie via de nacompetitie te bemachtigen.  SP Teuge moet naar beneden kijken, maar met een goed slotoffensief kan het ook zo maar naar boven kijken en hopen op meer.

VSCO’61 staat met 34 punten op de derde plaats. Zeven punten achter koploper AGOVV en drie punten achter nummer twee, DSV’61, dat met een vrije val bezig is. De hete adem in de nek wordt gevoeld van Elburger SC en Stroe die beiden een verliespunt minder hebben. Stroe moet daarbij nog wel een inhaalwedstrijd winnen. Na de povere herstart van de competitie na de winterstop was in de laatste competitiewedstrijd de 1-5 uitoverwinning op Hulshorst zeer welkom.

SP Teuge staat met 28 punten op de zevende plaats. Na de winterstop zijn de resultaten wisselvallig. Zo werd uit gewonnen met 1-4 van koploper AGOVV, maar werd de laatste thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Vierhouten’82 met 1-1 gelijk gespeeld. Hierdoor maakt SP Teuge deel uit van een grote middenmoot, waarvan de degradatiestreep op slechts drie punten ligt.

De thuiswedstrijd wist VSCO’61 dit seizoen met 3-1 te winnen. Vorig seizoen werd thuis eveneens gewonnen met 1-0, maar uit kwamen de Kanaries niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Wil VSCO’61 zich handhaven op de derde plaats dan is winst noodzakelijk. SP Teuge heeft de punten hard nodig om afstand te nemen van de degradatiestreep en om weer wat meer naar boven te kunnen kijken. Voldoende aanleiding om naar een spannende wedstrijd uit te zien.