Nieuws

VSCO’61 Vr1 wint opnieuw derby

zaterdag 02 april 2016

Zaterdag 26 maart stond de derby tegen de dames van DSV’61 uit Doornspijk op het programma. De aftrap was om 12.00 uur op sportpark De Heughte. Er stond veel spanning op de wedstrijd. Bij winst draaien de VSCO dames nog volop mee voor het kampioenschap. Bij verlies hebben zij het niet meer in eigen hand en zijn zij afhankelijk van de concurrentie.

De dames van VSCO’61 begonnen goed aan de wedstrijd, er werd gelijk druk gezet. Er werd een paar keer overgespeeld maar er waren nog geen kansen voor beide teams. Na 10 minuten kwam de bal voor de voeten van Kim. Ze schiet maar mist. In de 13e minuut krijgt VSCO’61 een corner, de bal komt bij Grietje maar ze schiet recht op de keeper af. DSV’61 wacht meer af en wij zijn het meest aan de bal, maar komen niet tot scoren. Naar 25 minuten weten de dames van VSCO’61 toch het doel te bereiken. Grietje neemt de bal mee via de zijkant en trekt de bal voor naar Jannika die de bal op doel schiet. De keeper van DSV houdt de bal knap tegen maar laat de bal los, gelukkig kan Cynthia de bal binnen schieten, 1-0. Na deze 1-0 laten we DSV meer voetballen en geven ze meer vrijheid, hierdoor wordt het al snel 1-1. Na 41 minuten komt VSCO’61 toch weer op voorsprong. Na een mooie aanval van Jannika en Grietje weet Kim de 2-1 binnen te schieten.


De rust beginnen de dames van VSCO’61 gelijk druk te zetten. Melissa geeft een diepe bal op Madelin, Grietje weet de bal goed mee te nemen en scoort de 3-1. Daarna valt DSV aan. Ze geven een lange bal naar voren. Gelukkig weet de verdediging die bal goed weg te werken. Daarna krijgt Grietje nog een goede kans maar de bal verdwijnt over doel. VSCO’61 zakt in, DSV krijgt meerdere kansen, maar de kanaries weten dit te stoppen. Toch word het 6 minuten voor tijd nog 3-2 door een eigen doelpunt. De spanning is weer terug. Cynthia krijgt in de laatste minuten de bal goed mee en schiet naar Madelin. Madelin bewaart de rust en maakt de 4-2.


De wedstrijd is gespeeld, een 4-2 overwinning voor VSCO’61 Vr1. Het was meer spannend dan goed voetbal, maar de overwinning is terecht. Vooral een knappe overwinning waardoor de dames blijven meestrijden om het kampioenschap. Zaterdag 2 april om 12.00 uur staat de wedstrijd tegen HTC op het programma op sportpark De Heughte.