Nieuws

Slechte eerste helft breekt VSCO'61 op

zaterdag 02 april 2016

In Teuge lijdt VSCO’61 een 1-0 nederlaag door een treffer die binnen twintig seconden valt. Na een zeer matige eerste helft, levert het offensief in de tweede helft uiteindelijk niets op.

Vanaf de aftrap loopt VSCO’61 achter de feiten aan. Ruben Wientjes wordt op links gelanceerd en zijn voorzet wordt door Joey de Croon gepromoveerd tot doelpunt. VSCO’61 heeft geluk dat een kopbal van Berend Pas tegen de lat komt en in blessuretijd van de eerste helft een schot uit de draai van Joey de Croon overgaat. VSCO’61 is eenmaal gevaarlijk via een kopbal van Rinse van der Velde uit een hoekschop, maar weet verder geen enkele uitgespeelde kans te creëren.

De tweede helft laat een VSCO’61 zien dat met meer passie de strijd aangaat en ook een aantal kansen krijgt via Jan van ’t Oever, Bart Schoonhoven en Rinse van de Velde. Aan de andere kant mist SP Teuge ook enkele goede kansen, omdat VSCO’61 volop op de aanval speelt en daardoor ruimte weggeeft. De grootste kans is voor de koud ingevallen Remco Haverkamp, maar vrij voor doelman Ten Klooster, schiet hij tegen de doelman op.

Scheidsrechter Marsman uit Deventer laat acht minuten doorspelen vanwege het vele oponthoud tijdens de wedstrijd. Jan van ’t Oever lijkt met een prachtig schot toch nog de gelijkmaker te scoren, maar de bal vliegt onhoudbaar voor doelman Joost Veldwijk centimeters langs de kruising. Het kraakt en piept bij SP Teuge, maar de mannen van hoofdtrainer Marcel Vink weten de drie punten over de eindstreep te trekken. Ondanks het verlies blijft VSCO’61 op de derde plaats doordat diverse directe concurrenten ook punten verloren.