Nieuws

Vrouwen VSCO'61 gedeeld koploper na 3 thuiswedstrijden in één week

dinsdag 12 april 2016

De vrouwen van VSCO'61 spelen een goed seizoen, in 2016 is er nog niet verloren. Door een inhaalwedstrijd wachtten er afgelopen week week drie thuiswedstrijden, HTC uit Zwolle, Olypmia'28 uit Hasselt en asv Dronten. In de uitwedstrijden werd er van Olympia verloren, tegen asv Dronten gelijk gespeeld en van HTC gewonnen. Dit betekende dus een zware week waarin wij moesten bewijzen dat wij in de top thuis horen.
 
Zaterdag 2 april VSCO Vr1 - HTC Vr2
Om 12.00 uur werd er afgetrapt op het hoofdveld van sportpark De Heughte. Na ongeveer een kwartier gespeeld te hebben kwam Kim vrij vlakbij de zestien. Ze bedacht zich geen moment en haalde uit. De keeper stond op het verkeerde been, waardoor ze het schot niet tegen kon houden. 1-0 voor VSCO’61.  Kort nadat deze voorsprong werd behaald, wordt Madelin gelanceerd in de zestien en weet in een één-opéén situatie beheerst binnen te schieten, 2-0.
Onze dames creëerden nog een paar kansen maar de stand bleef 2-0. De drie punten waren binnen en zodoende de aansluiting behouden op de koploper IJVV.
 
Quote van trainer Wim: “Waar we het vandaan halen weet ik niet, maar het was weer een teamprestatie van de bovenste plank.” 
 
Dinsdag 05 april VSCO Vr1 - Olympia'28 Vr1
Om 18.30 werd de belangrijke wedstrijd tegen de nummer drie afgetrapt. In de uitwedstrijd in Hasselt was er met 4-1 verloren van dit elftal. Wetende waar de kracht van Olympia lag, had Wim de opstelling aangepast in de hoop dat dit een tactische zet zou zijn. VSCO start ijzersterk aan de wedstrijd. Iedereen wist waar we voor speelden; aansluiting houden bij de top drie. Yvonne brak het ijs in de wedstrijd en opende de score met 1-0. Olympia'28, de nummer drie in de competitie, wist ook waar zij voor speelden. Zij lieten zich niet kennen en maakten de gelijkmaker. Kort daarna kwam Olympia'28 op een 1-2 voorsprong, en dat terwijl VSCO de beter voetballende partij was. Veel duels werden gewonnen, veel getikt, maar weinig goals. Kim brak vanaf de linkerkant door en kwam in het zestienmetergebied, waar ze werd neergehaald; penalty voor de kanaries. Kim, onze penalty killer, schoot de bal beheerst binnen: 2-2 met nog 20 minuten op de klok te gaan. 10 minuten voor tijd wist de linksbuiten van Olympia'28 de bal ontzettend knap in te schieten, vier verdedigers voor zich, maar toch het net weten te vinden: 2-3 voor de club uit Hasselt.
 
VSCO VR1 verloor hiermee de eerste wedstrijd in 2016. Ondanks de nederlaag is er heel goed gevoetbald en er is nog niks verspeeld. Er staat nog een uitwedstrijd naar koploper IJVV gepland, het kampioenschap is nog in zicht. 
 
Zaterdag 09 april VSCO Vr1 - asv Dronten Vr2
Na twee zware wedstrijden gehad te hebben stond de laatste zware wedstrijd van deze week gepland. In de uitwedstrijd hadden we 1-1 gelijk gespeeld in Dronten. Om 12.00 uur werd er afgetrapt op De Heughte.
Na een half uur spelen schoot Kim binnen de zestien op doel. De bal gaat mooi over de keeper heen, 1-0.
Na de aftrap gelijk weer druk gezet en zo kwam er weer een kans. Een een-tweetje tussen Grietje en Jannika, maar de bal raakte de paal. In de tweede helft waren er weer veel kansen. Uit een voorzet van Kim schoot Jannika net naast.  Een diepe bal op Cynthia vanaf eigen helft werd afgefloten voor buitenspel. Vele frustraties kwamen naar boven omdat je niet buitenspel kunt staan vanaf eigen helft. Een hele grote kans ging zo aan onze neus voorbij.
Daarna creëerde asv Dronten veel kansen, maar maakte geen doelpunt. Opnieuw een mooie actie tussen Kim en Jannika. Kim kwam op langs de lijn en gaf weer mooie voorzet op Jannika. Ze schoot hem tussen de benen van keeper die hem daarna nog net voor de lijn kon pakken. Kort daarna werd Grietje in de zestien onderuit gehaald, opnieuw een penalty. Kim nam hem en schiet linksonder in de hoek; 2-0 voor de vrouwen van VSCO'61.
Daarna mooi samenspel tussen Melissa, Daisy en Janine. Janine schoott van afstand en miste maar net. In de zestigste minuut gaf Grietje een voorzet aan Yvonne, die helaas over het doel schoot. Benita kreeg acht minuten daarna nog een mooie kans, maar schoot over de keeper tegen de lat. Later gaf Melissa een diepe bal op Benita die gevaarlijk zou kunnen worden, echte de scheidsrechter dacht dat de grensrechter had gevlagd voor buitenspel en floot de aanval af. In de 71e minuut schiet Yvonne van afstand en de bal verdwijnt linksonder in het doel 3-0!
 
In spanning wachtten wij af wat de nummer één IJVV, tegen de nummer 3 Olympia'28 zou doen. Tot onze verbazing zagen wij dat Olympia'28 had gewonnen. Hierdoor staan wij met 18 wedstrijden en 39 punten op een gedeelde eerste plaats. Door een beter doelsaldo staan wij boven IJVV. 16 april spelen we uit tegen Heerde Vr1 en op 23 april wacht de belangrijke wedstrijd tegen de club uit IJsselmuiden.