Nieuws

Vrouwen VSCO'61 liggen nog steeds op titelkoers

maandag 18 april 2016

Zaterdag 16 april speelden onze vrouwen de vierde finale in de reeks om het kampioenschap uit tegen Heerde. De vrouwen 1 van Heerde stonden op de laatste plek in de competitie. De dames uit Oosterwolde stonden op een gedeelde eerste plaats samen met IJVV. Het gevaar voor de dames uit Oosterwolde lag in onderschatting van de tegenstander. Er moest natuurlijk wel gewonnen worden door VSCO’61 om mee te blijven doen om het kampioenschap. Hiernaast moesten wij vandaag afscheid nemen van onze topspeelster Madelin. Bedankt voor alles en hopelijk tot ziens in de kantine!

De dames van VSCO’61 begonnen goed aan de wedstrijd. Er werd goed overgespeeld maar er waren kansen voor beide teams. Heerde probeerde met lange halen naar voren te komen, maar dit werd goed onderschept door onze verdediging. Veel diepe ballen van VSCO’61 werden afgefloten vanwege buitenspel wat enige frustratie opleverde. Na een kwartier spelen kreeg Madelin de bal in haar voeten. Ze wist langs de verdediging van Heerde te komen, maar schoot net naast het doel. Na een halfuur spelen wist Cynthia de keeper uit te kappen en de 0-1 te scoren. Kort hierna werd het spel van achteren uit mooi opgebouwd door Susanne en Janine. Kim werd bereikt en bracht de stand op 0-2.

In de rust had Wim mooie uitspraken en hij was goed te spreken, maar er mochten meer ballen in het doel van Heerde komen. We moesten de controle houden en niks weggeven. Door gaan op dezelfde voet!

Na rust begonnen de dames met veel balbezit en druk naar voren. Er kwamen mooie kansen. Cynthia werd neergehaald wat een vrije trap opleverde. Kim schoot ineens op doel maar de bal belandde op de lat. Kim wist vrij snel hierna de bal mee te nemen naar voren en op doel te schieten. In eerste instantie redde de keeper, maar Kim schoot de rebound beheerst binnen en de 0-3 aan te tekenen. Vervolgens wist ze uit een corner ineens te scoren en bracht de stand op 0-4. De vrouwen van Heerde kwamen er niet meer uit en er ontstonden nog diverse kansen om de score verder op te voeren. Uiteindelijk werd de stand nog naar 0-5 getild doordat Grietje fraai kon afwerken op doel na goed opbouwend werk van Janine en Cynthia.

We hadden de wedstrijd volledig onder controle. Er werd goed gevoetbald en de tegenstander had op alle posities het nakijken. Trainer Wim was uitermate tevreden met het spel en de instelling. Op naar volgende week tegen medekoploper IJVV Vr2. Beide elftallen hebben 42 punten, maar VSCO’61 heeft een wedstrijd minder gespeeld. Voorlopig liggen de vrouwen van VSCO’61 dus nog op titelkoers.