Nieuws

VSCO’61 Jeugdtrainers behalen diploma juniorentrainer KNVB

dinsdag 19 april 2016

Op 18 maart hebben een aantal jeugdtrainers van VSCO’61 het diploma juniorentrainer behaald. Deze cursus werd door KNVB-docent Bert Hendriks gegeven op sportpark de Heughte. In totaal namen er twintig jeugdtrainers deel aan deze cursus, waarvan vijf van VSCO’61.

Tijdens deze opleiding werd veel aandacht besteed aan het op een plezierige en verantwoorde wijze trainen en coachen van jeugdvoetballers van 13 tot 19 jaar. Onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer: taken van de juniorentrainer, leeftijdskenmerken junioren, begeleiding, trainen en het coachen van junioren.

De KNVB Academie gaat uit van competentiegericht opleiden. De cursisten staan centraal en worden ondersteund in hun leerproces. De deelnemers voeren tijdens de opleiding praktijkopdrachten uit die ze vastleggen in een logboek (portfolio). De opleiding bestaat uit twee delen: een cursus- en een ervaringsdeel. Het cursusdeel bestaat uit tien bijeenkomsten van elk 3 uur. Het ervaringsdeel bestaat uit het minimaal een keer per week gedurende de opleiding trainen en coachen van junioren. Tijdens dit ervaringsgedeelte voeren de cursisten opdrachten uit. De resultaten hiervan worden verzameld in het portfolio.

Gerrit Pleiter, Edward Hulleman, Frank van Boven, Leroy van der Veen en Bettina Boeve hebben allen deze cursus succesvol afgerond en mochten daarom op 18 maart hun diploma in ontvangst nemen. Allen van harte gefeliciteerd!