Nieuws

’t Zeuvende kan kampioenschap binnenslepen

donderdag 21 april 2016

Na jarenlang het predicaat van ‘de eeuwige nummer twee’ te hebben gedragen, kan VSCO’61 7 aanstaande zaterdag 23 april een gooi doen naar het kampioenschap. Nu het seizoen ten einde komt in de Zaterdag reserve 6e klasse 18, gaat ’t Zeuvende fier aan kop. Met nog vier wedstrijden te gaan, een voorsprong van zes punten op de nummer twee van de ranglijst en twee wedstrijden minder gespeeld, is bij winst op STB 3 de titel binnen.

Het zevende, onder leiding van Jan Koele, Vincent Bastiani en Rick Spijkerboer, moest vroeg in het seizoen een nederlaag slikken, uit bij Noord Veluwe Boys 2. Na die verloren wedstrijd werd de rug gerecht en de achtervolging ingezet op de concurrenten. De eerste topper uit bij asv Dronten 8 werd met 0-2 gewonnen, waarna ook STB 3 en OWIOS 6 aan de zegekar werden geregen. Het zevende stond sindsdien onafgebroken aan kop.

Waar het voorgaande jaren vaak mis ging na de winterstop, heeft het zevende op twee gelijke spelen na, alle wedstrijden omgezet in winst. Wanneer er zaterdag op het sportpark van Noord Veluwe Boys in Hattemerbroek wordt gewonnen, gaat de platte kar van stal. De wedstrijd STB 3 - VSCO’61 7 begint om 12.30 uur. Mocht het zo zijn dat het ‘t Zeuvende wint, dan gaan de huldiging en festiviteiten door in de kantine op sportpark De Heughte. Ook de traditionele rondgang op de  platte kar door Oosterwolde zal niet ontbreken. De muziek in de kantine van VSCO’61 zal worden verzorgd door L&M Licht en geluid.