Nieuws

VSCO'61 niet verder dan 0-0 tegen BAS

zaterdag 23 april 2016

In de uitwedstrijd tegen BAS in Biddinghuizen komt VSCO’61 niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Op een hobbelig veld was het spel van beide kanten matig en verdiende de wedstrijd in feite ook geen winnaar.

De eerste kans in de wedstrijd was voor BAS. Al in de 3e minuut krijgt Mark Schaap een grote kans doordat de bal niet goed weggewerkt wordt. De spits van BAS schiet van zo’n tien meter over het doel. VSCO’61 heeft moeite met de passing en veel ballen worden ingeleverd bij de tegenstander. Na een kwartier spelen krijgt VSCO’61 twee goede kansen. In de eerste helft noteert VSCO’61 twee kansen. Uit een vrije trap van Gerwin de Leeuw kopt  Martijn Pluim van dichtbij op doelman Sander Westdijk.  Even later breekt Jan van ’t Oever op rechts goed door, maar zijn voorzet bereikt geen medespeler.

Hierna is het vooral een wedstrijd die zich afspeelt op het middenveld. Een tegenvaller voor VSCO’61 is dat halverwege de eerste helft laatste man en aanvoerder Ruben Buijserd met een hamstringblessure, zoals het zich laat aanzien, van het veld moet. Hij wordt vervangen door Ruben Sleurink die juist terug is van een langslepende blessure.

Aan het begin van de tweede helft wordt Martijn Pluim vervangen door Bart Schoonhoven. Dat brengt even nieuw elan in de aanval van VSCO’61. Het is ook in die fase dat VSCO’61 lijkt door te drukken om de score te openen. Jan van ’t Oever schiet vanaf rand zestien snoeihard op de paal. Even later komt na goed doorzetten van Bart Schoonhoven de bal voor de voeten van Gerwin de Leeuw. Doelman Westdijk is uit positie, maar De Leeuw schiet tegen een tegenstander op. Hierna is Thomas van de Kolk nog dichtbij een treffer, maar zijn schot wordt geblokt.

Halverwege de tweede helft moet BAS met tien man verder doordat Sven Geling de doorgebroken Jan van ’t Oever onderuithaalt. De vrije trap net buiten de zestien levert uiteindelijk niets op. Een mooie combinatie tussen Gerwin de Leeuw en Bart Schoonhoven wordt door laatstgenoemde niet goed gecontroleerd, zodat deze kans voorbij gaat.

Na deze opleving zakt het spel van VSCO’61 weer in en kan VSCO’61 de overtal geen gebruik maken. In de slotfase mag het zich nog gelukkig prijzen dat Christiaan Grin vrij voor doelman Arjan ten Klooster de bal naast schuift. VSCO’61 ziet door dit gelijke spel Stroe over zich heen komen en zakt hierdoor naar de vierde plaats. Het bereiken van de nacompetitie is hierdoor een grotere opgave geworden.

Opstelling VSCO’61: Arjan ten Klooster, Nick Koele, Ruben Buijserd (’23 Ruben Sleurink), Rick Sleurink, Wilbert van de Kolk, Wesley Pater, Gerwin de Leeuw, Thomas van de Kolk (’78 Maikel ten Klooster), Dominique van de Grift, Jan van ’t Oever en Martijn Pluim (’54 Bart Schoonhoven).