Nieuws

Vrouwen VSCO'61 stuitten op IJVV in hun weg naar de titel

dinsdag 26 april 2016

Zaterdag 23 april werd de wedstrijd IJVV Vr2 - VSCO'61 Vr1 gespeeld op het sportpark van IJVV in IJsselmuiden. Een belangrijke wedstrijd aangezien beide ploegen nog volop meedoen voor het kampioenschap en het winnen van deze wedstrijd veel zekerheid biedt op de titel.

Om 14.30 uur werd tegen de wind in de aftrap verricht door VSCO’61. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd en waren vastberaden de drie punten te pakken. Vijf minuten na de aftrap wist IJVV het eerste gevaarlijke schot op doel te lossen. Keeper Melinda wist in tweede instantie de bal klemvast te pakken en hiermee een doelpunt te voorkomen. Tien minuten later maakte Grietje een mooie actie. Ze veroverde de bal, kon oprukken naar de zestien en op doel schieten. Helaas verdween de bal net aan de verkeerde kant van de paal.

De vrouwen van VSCO en IJVV waren aan elkaar gewaagd en creëerden beiden kansen, maar allebei wisten ze echter de bal niet in het net te schieten.  Ook een dieptepass van Grietje op Jannika die vervolgens op doel kon schieten, leidde niet tot de openingstreffer. IJVV was misschien sterker aan de bal, maar toch wist VSCO enkele kansen te creëren.
Na 35 minuten volgde de eerste wissel bij VSCO’61. Cynthia werd vanuit de spits achterin geposteerd. Daisy kwam op de linksbackpositie te spelen en Tessa als rechtsbuiten. In deze fase wist IJVV nog een keer de lat te raken.
VSCO bleef opbouwend spelen en Jannika kon na een actie een schot op doel plaatsen. De keeper van IJVV bracht redding, maar kreeg de bal niet klemvast. Helaas schoot Grietje uit de rebound net naast. Uit de aanval van IJVV die hierop volgde wist hun rechtsbuiten van afstand de bal over de keeper Melinda te plaatsen en zo de ruststand van 1-0 op het scorebord te zetten.

Na de rust begon VSCO weer scherp en lieten ze hun hoofden niet hangen. De vrouwen van VSCO wisten het initiatief naar zich toe te trekken. In eerste instantie leidden de gecreëerde kansen nog niet tot het broodnodige doelpunt. Een kwartier na rust gaf Kim een mooie bal voor op Yvonne, die de bal wist aan te nemen en mooi links onderin de hoek kon plaatsen, 1-1. VSCO bleef de overhand houden en mooie acties maken. Keeper Melinda van VSCO bracht nog een keer mooi redding in een één-op-één situatie met de spits van IJVV. Dat bleek uitstel van executie, want een paar minuten later wist IJVV toch de 2-1 te scoren. VSCO probeerde alles eruit te halen voor een gelijkspel, maar dit zat er helaas niet meer in. Ook de laatste actie van de wedstrijd, een corner voor VSCO, waarbij alles en iedereen mee naar voren ging, leidde niet tot de gelijkmaker. Zo verloren de vrouwen van VSCO met 2-1 deze belangrijke en misschien wel beslissende wedstrijd.

Voor het kampioensschap betekent dit dat IJVV met nog één wedstrijd te spelen op 45 punten staat. Als IJVV volgende week wint, kan VSCO’61 er alleen nog op doelsaldo overheen als ze de laatste twee wedstrijden weten te winnen. Onze dames zullen dus flink aan de bak moeten, maar hebben er alle vertrouwen in!