Nieuws

Bekerstunt VSCO'61 tegen Berkum

donderdag 20 oktober 2016

In de eerste knock-out ronde voor de beker weet VSCO’61 knap een 1-2 overwinning te boeken op eersteklasser Berkum. Gelet op het klassenverschil zeker geen onverdiende overwinning.

Ondanks dat Berkum meer balbezit heeft en voetballend de betere partij is, is het VSCO’61 dat in de wedstrijd de betere kansen krijgt. In de competitie maakt VSCO’61 in de regel het spel. Tegen Berkum laat VSCO’61 de tegenstander het spel maken en weet via de omschakeling voortdurend dreigend te zijn.

De eerste helft loert VSCO’61 op de counter, maar in de 22e minuut is de eerste kans voor Berkum. Johnson Bacuna is de aangever en Frank Hoolsema schiet op de paal. VSCO’61 kruipt steeds meer uit haar schulp en krijgt in de 36e minuut dé kans om op voorsprong te komen. Uit een voorzet van Gerwin de Leeuw heeft Jan van ’t Oever de bal voor het binnen tikken, maar hij prikt de bal naast. Even later krijgt Dominique van de Grift een goede kans, maar hij krijgt onvoldoende ruimte om doeltreffend af te ronden. Op slag van rust weet VSCO-doelman Alex Grootenhuis knap redding te brengen op een vrije trap van Ruud Wellenberg.

De tweede helft weet VSCO’61 in de aanval de bal beter in de ploeg te houden. Het zelfvertrouwen groeit na de 0-1 voorsprong. Een mooie voorzet van Martijn Pluim wordt door Rinse van der Velde met het hoofd teruggelegd op Dominique van de Grift die de 0-1 binnenschiet.  In de 63e minuut komt VSCO’6 1 zelfs op een 0-2 voorsprong door een prachtige vrije trap van Martijn Pluim.

Lang kan VSCO’61 niet genieten van deze ruime voorsprong. Rick Pul schiet geheel onverwachts de1-2 achter zijn eigen doelman. Berkum probeert hierna met man en macht de gelijkmaker te scoren., maar VSCO’61 houdt stand en weet uiteindelijk de overwinning over de eindstreep te trekken.

Lees ook het wedstrijdverslag op de website van Berkum. 

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd.