Nieuws

Ook Vrouwenelftal VSCO'61 bekert door

donderdag 20 oktober 2016

Woensdag 19 okt om 19.30 uur stond de bekerwedstrijd WHC Vr1 tegen VSCO’61 Vr1 op het programma. Beide ploegen waren gebrand op de winst. WHC speelt een klasse hoger als de VSCO-deerns en draait daarin bovenin mee. VSCO-trainer Wim sprak zijn vertrouwen in de dames uit en pepte zijn dames bij het hoofdveld in Wezep op.

Het eerste kwartier was voor WHC. Ze kregen kansen, waren gretig, maar goalie Melinda had de bal steeds klem. Ook werd er voor het doel langs geschoten. WHC bleef druk zetten en wist op doel te schietenl. VSCO-keepster Melinda maakte een mooie redding waarbij de aanvalster van WHC de bal uit de handen van haar schopte en scoorde, maar de scheidsrechter constateerde een overtreding en het doelpunt werd terecht afgekeurd.

Daarna kwam VSCO’61 beter in haar spel. Kim eiste de bal op en speelde haar tegenstander uit. Ze gaf een mooie pass op Wenda, maar zij wist de bal niet in het net te krijgen. Het spel ging gelijk op. Spannend voor de meiden op de bank en zeker ook voor de supporters van Wezep. Onze assistent-scheidsrechter Evert Grolleman kreeg het zwaar te verduren. Gelukkig wist hij met de druk om te gaan en richtte hij zich goed op z’n taak.

Aanvoerster Grietje kwam vanaf het middenveld dreigend op richting het zestienmetergebied van WHC. ze haalde uit en schoot helaas over! VSCO’61 leek de touwtjes in handen te nemen en balbezit te houden. Jannika kwam sterk op aan de linkerkant en wist Grietje te vinden, maar helaas eindigde de bal niet tussen de palen. Dan een nieuwe poging vanaf de rechterkant; Wenda gaf een mooie pass op Yvonne. Zij haalde uit, maar de keepster van WHC bracht redding.

De dames gingen de rust in met 0-0. Trainer Wim Schreuder bracht enkele veranderingen in de opstelling. Na rust waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De supporters zagen de dames mooi passen. En toen gebeurde het dan toch; de keeper van WHC schoot in de voeten van spits Yvonne, die daar gretig gebruik van maakte. Ze schoot op doel en door de benen van de keeper verdween de bal in het net. Dit betekende een 1-0 voorsprong voor VSCO’61.

De dames van VSCO’61 roken de overwinning. De verdediging van de Oosterwoldenaren waren standvastig en hielden de Wezepers op afstand van het doel. Cynthia wist steeds heel goed wat te doen, als de tegenstander binnen het zestienmetergebied kwam.

VSCO wist in het restant van de wedstrijd goed om te gaan met de druk, zelfs toen WHC weer iets terug begon te komen. Maar er werd goed stand gehouden en de handen van de Deerns konden de lucht in na het laatste fluitsignaal. VSCO’61 Vr1 is weer een ronde verder in de beker!